Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 4% στη Σοφοκλέους

Εικόνα άτακτης υποχώρησης επικρατεί στη Σοφοκλέους μετά την κλιμάκωση των πωλήσεων σε blue chips που φέρνουν το Γενικό Δείκτη αλλά και τον FTSE 20 να γράφουν απώλειες έως και 4%. Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις της Μυτιληναίος (-7,18%), 3Ε (-5,65%), Alpha Bank (-5,41%), ΕΤΕ (-4,70%) κλπ.

του Θ. Σταυρόπουλου

Εικόνα άτακτης υποχώρησης επικρατεί στη Σοφοκλέους μετά την κλιμάκωση των πωλήσεων σε blue chips που φέρνουν το Γενικό Δείκτη αλλά και τον FTSE 20 να γράφουν απώλειες έως και 4%.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE ούτε μια δεν διασώζεται με θετικό πρόσημο ενώ 20 λεπτά πριν τις 16:30, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες 3,78%, ενώ η σχέση ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1 προς 8,5.

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις της Μυτιληναίος (-7,18%), 3Ε (-5,65%), Alpha Bank (-5,41%), ΕΤΕ (-4,70%) κλπ.

Συνεδρίαση ”ο ορισμός της αιματοχυσίας στο ταμπλώ”, με τους πωλητές να επιτίθενται κατά κύματα, αλλά χωρίς αυξημένο όγκο εντολών, όμως η ουσιαστική ανυπαρξία των αγοραστών δημιουργεί πρωτοφανείς απώλειες που ξεκινούν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και εξαπλώνονται και στο υπόλοιπο τμήμα του ταμπλώ, έστω και εάν εκεί οι ξένοι έχουν σαφώς λιγότερες θέσεις.

Η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης δείχνει τη μηδενική διάθεση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου, αφού κανείς δεν θέλει να πιάσει το μαχαίρι που πέφτει και έτσι, σε αρκετούς από τους θεωρούμενους δεικτοβσρείς τίτλους, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι οι μέχρι στιγμής απώλειες ίσως είναι και δυσανάλογες με τον μέχρι στιγμής όγκο συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v