Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Υποβάθμιση σε”neutral” από τη Merrill Lynch

Σε ”neutral” υποβάθμισε η Merrill Lynch τη σύστασή της για την Coca Cola 3E, τονίζοντας πως ενώ εξακολουθούν να ”της αρέσουν” τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη της εταιρίας, βραχυπρόθεσμα εκτιμά πως τόσο η απόλυτη όσο και η σχετική αποτίμηση είναι πλήρεις.

3Ε: Υποβάθμιση σε”neutral” από τη Merrill Lynch
Σε ”neutral” υποβάθμισε η Merrill Lynch τη σύστασή της για την Coca Cola 3E, με έκθεσή της στις 15 Ιανουαρίου, στην οποία τονίζει πως ενώ εξακολουθούν να ”της αρέσουν” τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη της εταιρίας, βραχυπρόθεσμα εκτιμά πως η αποτίμηση είναι πλήρης.

Η δίκαιη τιμή διατηρείται στα 32 ευρώ ανά μετοχή.

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι η Coca Cola 3E διαπραγματεύεται με premium 20% έναντι των ευρωπαϊκών αντίστοιχων εταιριών.

Μεσοπρόθεσμα η Merrill Lynch εκτιμά πως η Coca Cola 3E θα συνεχίσει να εμφανίζει ισχυρή ανάπτυξη, λόγω της έκθεσής της στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη, όπου βλέπει ευκαιρίες για σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών.

Όσον αφορά στο θέμα των πρώτων υλών, ο διεθνής οίκος επισημαίνει πως, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές, οι προβλέψεις για το κόστος παραγωγής της 3E το 2008 είναι πιο ”ισορροπημένες”. Παράλληλα, εκτιμά πως από το δ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η εταιρία εμφιάλωσης θα ”δει” τα πρώτα πλεονεκτήματα από την ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση για τη ζάχαρη.

Η μετοχή της Coca Cola 3E ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου στα 29,74 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v