Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν οι πωλητές - Ισχυρές πιέσεις σε 3Ε

Παραμένουν πωλητές τουλάχιστον δύο ισχυρά ξένα επενδυτικά σπίτια. Σειρά μετά τις τράπεζες έχουν η 3E, η ΔΕΗ και όσες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης είχαν υπεραποδώσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Σταθερά κάτω από τις 4.790 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι ξένοι παραμένουν πωλητές. Τουλάχιστον ένα - δύο μεγάλα ξένα επενδυτικά σπίτια συνεχίζουν τη ρευστοποίηση θέσεών τους σε μετοχές εταιριών κυρίως του FTSE 20.

Μετά την πίεση που ασκήθηκε τις προηγούμενες συνεδριάσεις σε τραπεζικούς τίτλους, έρχεται η σειρά από τίτλους αυτής της κατηγορίας οι οποίοι είχαν υπεραποδώσει. Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της 3E, που με συναλλαγές αξίας 13,6 εκατ. ευρώ (στις 12:10) υποχωρεί κατά 5,8% στα 28 ευρώ.

Η Merrill Lynch σε ανάλυσή της για τον όμιλο υποβαθμίζει την πρόβλεψη απόδοσης σε ”ουδέτερη”.

Δεδομένης της εικόνας που παρουσιάζει η μετοχή, εξηγείται εν μέρει ο… γρίφος της ανοιχτής εντολής και του -6,2% στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής.

Στη μετοχή της Alpha Bank οι πωλητές επιμένουν προς τα 24,36 ευρώ, ενώ στο στόχαστρο δείχνει να μπαίνει και η ΔΕΗ. Στη μετοχή της Επιχείρησης έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές μέχρι τώρα 6,5 εκατ. ευρώ .

Να σημειωθεί πως χθες με τον τίτλο να υποχωρεί κατά 3,5% πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 19,2 εκατ. ευρώ και στις 11/1, που υποχώρησε 1,2%, ακόμα 21,5 εκατ. ευρώ.

Από τα στοιχεία αυτά φαίνεται πως συγκεκριμένοι ξένοι οίκοι παραμένουν σταθερά πωλητές, ακολουθώντας ένα κυκλικό πρόγραμμα κατοχύρωσης θέσεων.

Σε αυτή τη συγκυρία παρουσιάζει ενδιαφέρον ισχυρή εντολή αγοράς που υπάρχει για την ΕΧΑΕ, η οποία σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές αφορά σε κωδικό που κινείται μέσω Λονδίνου.

Με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί μέχρι και 1,7% προς τις 4.760 μονάδες, η μετοχή της ΕΧΑΕ ενισχύεται κατά 2% στα 22,34 ευρώ, έχοντας πραγματοποιήσει ενδοσυνεδριακά υψηλό στα 22,90 ευρώ.

Εντολές αγοράς δίνονται λίγο υψηλότερα των 8 ευρώ στη μετοχή της Marfin Popular Bank, στα 2,14 ευρώ της Alapis, στα 27 ευρώ του ΟΛΠ, στα 3,92 ευρώ του Υγεία και λίγων ακόμη περιπτώσεων.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 4, με τις συναλλαγές στα 120 εκατ. ευρώ και τον FTSE 20 χαμηλότερα των 2.540 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v