Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα λιμάνια, οι εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου, οι δηλώσεις των επικεφαλής των Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς για την κερδοφορία τους, το ενδεχόμενο άνοιγμα της Vivartia στις ΗΠΑ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα λιμάνια, οι εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου, οι δηλώσεις των επικεφαλής των Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς για την κερδοφορία τους, το ενδεχόμενο άνοιγμα της Vivartia στις ΗΠΑ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΟΛΠ: Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι λιμενεργάτες ενάντια στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των λιμένων. Σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα εμπορικά λιμάνια της χώρας, ενώ έως τα τέλη του μήνα οι λιμενεργάτες θα απόσχουν από την υπερωριακή απασχόληση και την εργασία τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, αναμένεται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα ή όχι της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

ΔΕΗ: Με απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ στην προωθούμενη συνεργασία με τον γερμανικό όμιλο RWE. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τετάρτη πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να αποφασίσει 24ωρη ή 48ωρη απεργία για τις 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Εν τω μεταξύ, όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, γράφει η ίδια εφημερίδα, οι εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από τη Βουλγαρία μειώθηκαν κατά 70% λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη γειτονική χώρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ”Ναυτεμπορική”, στην ενοικίαση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και αεροστροβίλου για τα νησιά, προχωρά η ΔΕΗ προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες αυξημένης ζήτησης κατά τους επόμενους μήνες και κυρίως για το καλοκαίρι

Eurobank: Στις δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank κ. Ν. Καραμούζη αναφέρεται το ”Κέρδος”. Ο κ. Καραμούζης δήλωσε μεταξύ άλλων πως τα αποτελέσματα του 2007 θα είναι ανάλογα των βασικών στόχων που έχει θέσει η τράπεζα και πως οι εκτιμήσεις της EFG Eurobank για τα κέρδη και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη κατά την περίοδο 2008-2010 παραμένουν ίδιες. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στα 1,55 δισ. ευρώ έως το 2010, έναντι 820 εκατ. ευρώ που εκτιμάται να φθάνουν το 2007.

Τράπεζα Πειραιώς: Οι ρυθμοί ανάπτυξης των μεγεθών και της κερδοφορίας του ομίλου της Πειραιώς, το 2007, διαμορφώθηκαν πάνω από τους προγραμματισμένους στόχους, ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Γ. Προβλόπουλος, όπως επισημαίνει η ”Ναυτεμπορική”.

J&P Άβαξ: Τον δεύτερο σταθμό ιδιωτικού ΚΤΕΟ εγκαινίασε ο κατασκευαστικός όμιλος J&P Άβαξ, ενώ παράλληλα δρομολογείται η λειτουργία και τρίτου σταθμού ΚΤΕΟ, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, γράφει η ”Καθημερινή”. Εν τω μεταξύ, η Auteco, θυγατρική του ομίλου της J&P Άβαξ, σχεδιάζει τη σταδιακή επέκτασή της και στο εξωτερικό, τόσο αυτόνομα όσο και μέσω της μεθόδου του franchise.

Vivartia: Τη δυνατότητα επέκτασής της στην αγορά των ΗΠΑ εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Vivartia. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει κάτι τέτοιο, ενώ δεν αποκλείεται η είσοδος της εταιρείας στην αμερικανική αγορά να πραγματοποιηθεί και μέσω εξαγοράς τοπικής μονάδας.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Σε επενδύσεις 140 εκατ. ευρώ το 2008 από την ΑΒ Βασιλόπουλος σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναφέρεται η ”Ημερησία”, η οποία σημειώνει ότι η εταιρεία έχει θέσει στόχο την επέκταση του δικτύου καταστημάτων και αποθηκευτικών χώρων.

Cosmote: Αλλαγές κορυφής στην ηγεσία της Cosmofon, θυγατρικής της Cosmote στα Σκόπια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, ο κ. Στ. Οκταποδάς, ο οποίος κάλυπτε μέχρι πρότινος τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Cosmote στην Αλβανία, παραμένει επικεφαλής στη θυγατρική της Αλβανίας και μέλος του ΔΣ της Cosmofon, ενώ τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη θυγατρική στα Σκόπια αναλαμβάνει ο Πέτρος Λεύκοβιτς.

Θράκη: Ένα βήμα πριν από την ένταξή της στο άρθρο 44 βρίσκεται η αλλαντοβιομηχανία ”Θράκη”, η οποία παρ’ όλες τις συσσωρευμένες ζημιές της τάξης των 150 εκατ. ευρώ, εξακολουθεί να παράγει 25 τόνους ημερησίως. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, σύμφωνα με πληροφορίες την προηγούμενη Παρασκευή εκδικάστηκε στο Εφετείο Θράκης η υπαγωγή στο άρθρο 44 και αναμένεται η σχετική απόφαση περίπου σε χρονικό διάστημα ενός μήνα. Για την ένταξη φέρονται να συναινούν οι 15 από τις 17 πιστώτριες τράπεζες, το Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Διαφθορά: 613 εκατ. ευρώ για ”λάδωμα” μόνο το 2007 είναι ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας”, η οποία αναφέρει ότι ένας στους 5 όπως προκύπτει από έρευνα της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς παραδέχτηκε ότι έδωσε χρήματα για να εξυπηρετηθεί: 1.313 ευρώ στο δημόσιο, 1.554 στον ιδιωτικό τομέα κατά μέσον όρο. Πρωταθλητές στη διαφθορά, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, πολεοδομίες, εφορίες.

Υπόθεση Ζαχόπουλου: Επί δυο ώρες κατέθετε στον ανακριτή ο κ. Ανδριανός για το ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου στην υπόθεση Ζαχόπουλου και το μονταρισμένο DVD, γράφουν τα ”Νέα”. Για ”εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Μ. Τριανταφυλλόπουλου και Θ. Αναστασιάδη στο Πρώτο Θέμα”, κάνει λόγο ο ”Ελεύθερος Τύπος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v