Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύονται οι ζημίες

Τον ρυθμό του Λονδίνου και της αγοράς του Παρισιού δείχνει να ακολουθεί η Σοφοκλέους, καθώς οι αρχικά σημαντικότατες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη διαμορφώθηκαν στις 14:25 στο -1,3%. Με ΟΤΕ, ΔΕΗ αλλά και 3Ε, Τιτάνα και ορισμένες ακόμη μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης να λειτουργούν εν μέρει εξισορροπητικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μαζεύονται οι αρχικά σημαντικότερες απώλειες σε Λονδίνο και Παρίσι, με τη Σοφοκλέους να ακολουθεί. Αντιθέτως, στη Φρανκφούρτη η διόρθωση για τον βασικό δείκτη DAX παραμένει ισχυρή συντηρώντας τον πέριξ των 6.480 μονάδων.

Στη Σοφοκλέους η...ζημία έχει μαζευτεί σε κάποιο βαθμό, καθώς ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν και πάλι πάνω από τις 4.300 μονάδες, παρέμενε ωστόσο μέχρι και 1,6% χαμηλότερα.

Συγκριτικά βελτιωμένη εμφανιζόταν η εικόνα του ASE 20, καθώς το αρχικό -3,1% διαμορφωνόταν στις 14:20 σε απώλειες της τάξεως του 1,5%.

Συγκριτικά, οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονταν για τον Mid 40, λόγω των ισχυρών πιέσεων που δέχονταν μετοχές-σηματωροί αυτής της κατηγορίας.

Είναι ενδεικτικό πως περίπου στις 14:20 οι απώλειες, για παράδειγμα για τη μετοχή της Μυτιληναίος, παρέμεναν υψηλές φτάνοντας το -3,7%.

Ωστόσο, σε ένα μέρος του ταμπλό καταγράφονταν ενδείξεις ενθαρρυντικές για τη βραχυπρόθεσμη τάση συγκεκριμένων εισηγμένων.

Για παράδειγμα, στη μετοχή της Frigoglass φαίνεται πως αποτιμώνται θετικά στο ταμπλό η θεαματική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών χρήσης 2006, κυρίως όμως η προοπτική ανάπτυξής της στις αγορές της Ρωσίας και της Ινδίας.

Θετική συντηρείται η τάση για ορισμένες μετοχές κατασκευαστικών εταιριών, καθώς φέρεται να βρίσκονται στο επίκεντρο επιχειρηματικών κινήσεων στον κλάδο.

Στη μετοχή της ΑΤΤΙΚΑΤ καταγράφονται τα μεγαλύτερα κέρδη (2,4%), ενώ κατά 0,7% ενισχυόταν η Αθηνά.

Στη μετοχή της Notos η τιμή παρέμενε ”κολλημένη” κατά 3,83% υψηλότερα, ενώ στον τίτλο έχουν πραγματοποιηθεί και πακέτα που αντιστοιχούν στο 4,96%.

Σταδιακά μετά τις 14:20 η μετοχή της Alpha διαμορφωνόταν προς τα 21,6 ευρώ, της Coca Cola προς τα 29,52 ευρώ, της Εθνικής προς τα 27,40 ευρώ, ενώ στο + διαμορφωνόταν η μετοχή του ΟΤΕ.

Κυρίως με ΟΤΕ, ΔΕΗ και ακόμη 2-3 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης οι απώλειες για τον ASE 20 έφταναν το 1,2%, στις 14:25, για τον δε Γενικό Δείκτη στο -1,2%.

Μέχρι εκείνη την ώρα οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στα περίπου 290 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v