Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι έλεγχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις εταιρίες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, τα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση για αλλαγή του καθεστώτος διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων, οι εξελίξεις στο μέτωπο Πειραιώς - Κύπρου, η ενδεχόμενη παράταση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι έλεγχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις εταιρίες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, οι εξελίξεις στο μέτωπο Πειραιώς - Κύπρου, η ενδεχόμενη παράταση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Αμοιβαία Κεφάλαια: Σε εκτεταμένους ελέγχους, οι οποίοι θα αφορούν και στα αμοιβαία κεφάλαια, προχωρά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα, η οδηγία για τη διαφάνεια επιβάλλει τη διαμόρφωση πλήθους θεσμικών αλλαγών στις επενδύσεις Αμοιβαίων και στελεχών επιχειρήσεων, γράφει η ”Ημερησία”. Οι έλεγχοι στα Αμοιβαία θα έχουν δυο άξονες: Ο πρώτος αφορά στην απόδοση των επενδυτών και αν αυτή ενισχύει τελικώς ή όχι το ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων ή διαχέεται στον όμιλο όπου ανήκουν τα Αμοιβαία. Το δεύτερο σκέλος που θα αφορά σε ελέγχους, αλλά και σε μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο, είναι η έγκαιρη ενημέρωση των αρχών για θέματα ειδικών επενδύσεων.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Νέο πλαίσιο αρχών και κριτηρίων με βάση το οποίο θα επενδύουν τα αποθεματικά τους τα ασφαλιστικά ταμεία θα θεσμοθετήσει η κυβέρνηση έως το καλοκαίρι, ενώ μέσα στο επόμενο 10ήμερο ειδικοί επιθεωρητές οι οποίοι διενεργούν ελέγχους στο ΤΕΑΔΥ και σε άλλα Ταμεία θα εκδώσουν πόρισμα για να διαπιστωθεί αν οι χρηματιστηριακές πράξεις της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ και οι αποφάσεις των Δ.Σ. ζημίωσαν ή όχι τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, γράφει η ”Ημερησία”.

Πειραιώς - Κύπρου: Το Σαββατοκύριακο είδαν το φως της δημοσιότητας τα σενάρια που έφεραν την Τράπεζα Πειραιώς να έχει βρει το σημείο ισορροπίας με την Τράπεζα Κύπρου και να προχωρούν σε συνεργασία, αναφέρει η ”Ημερησία”. Το σενάριο προέβλεπε ότι η προσέγγιση των δύο τραπεζών θα ξεκινούσε άμεσα με μια ανταλλαγή σημαντικών μετοχικών ποσοστών. Σύμφωνα με τις φήμες, οι σχετικές ανακοινώσεις ήταν προγραμματισμένο να γίνουν αυτή την εβδομάδα, ωστόσο την τελευταία στιγμή παρουσιάστηκαν προβλήματα που δίχασαν τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα το σχέδιο συνεργασίας να ναυαγήσει.

ΟΤΕ: Την παράταση της διαδικασίας αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για τον ΟΤΕ θα επικυρώσει στη συνεδρίασή της, που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, με ”άλλοθι” την κρίση που περνούν από την περασμένη εβδομάδα οι διεθνείς κεφαλαιαγορές, γράφει η ”Ναυτεμπορική”. Οι σύμβουλοι του Δημοσίου για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του Οργανισμού θα παραδώσουν στους υπουργούς της ΔΕΑ τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεών τους. Η έκθεσή τους θα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κανείς από τους ενδιαφερόμενους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμός, πλην της Telecom Austria, δεν δέχεται απολύτως τους όρους του Δημοσίου.

Attica: Συνέργιες με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη τόσο των Μινωικών Γραμμών όσο και της Attica Group προς το συμφέρον των μετόχων και των δύο εταιριών ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica, κ. Αλέξανδρος Παναγόπουλος, μιλώντας στην ετήσια τακτική συνέλευση του συλλόγου των μετόχων της ηρακλειώτικης εταιρίας.

Ιατρικό Αθηνών: Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η ολοκλήρωση του τρίτου διαγνωστικού κέντρου του ομίλου Ιατρικό Αθηνών στη Ρουμανία, ο οποίος συνεχίζει την ανάπτυξή του στη χώρα, διερευνώντας παράλληλα τη δυνατότητα δημιουργίας διαγνωστικών κέντρων και σε άλλες βαλκανικές χώρες, γράφει η ”Ημερησία”.

Πουλιάδης: Μετοχικές αλλαγές αναμένονται άμεσα στη θυγατρική του ομίλου Πουλιάδη, Q&R. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους για εξαγορά της εταιρίας, τις οποίες και εξετάζει η πιστώτρια τράπεζα Eurobank, αναφέρει η ”Ημερησία”. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρώτη πρόταση προέρχεται από τον πρόεδρο του ομίλου Info-Quest, κ. Θεόδωρο Φέσσα.

Π&Κ: Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας σημείωσε στη χρήση 2006 ο όμιλος της Π&Κ. Σύμφωνα με τον ενοποιημένο ισολογισμό, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 10,25 εκατ. ευρώ, έναντι 4,14 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2005.

Οικονομία: Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας προσανατολίζεται ο αμερικανικός ελεγκτικός οίκος Moody’s, ενώ η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στα τέλη Ιουνίου - Ιουλίου, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v