Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το... καλύτερο σενάριο για τη Σοφοκλέους

Μετά τη διολίσθηση των ευρωπαϊκών αγορών εντείνονται οι πιέσεις στη Σοφοκλέους με αποτέλεσμα ο Δείκτης να υποχωρεί προς τις 4.300 μονάδες. Σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον οι πωλητές συνεχίζουν να δείχνουν ισχυρότεροι, ως καλύτερο σενάριο φαίνεται αυτό της επιταχυνόμενης πτωτικής κίνησης, κάτι που αφενός θα μικρύνει την περίοδο ταλαιπωρίας για τις αγορές και αφετέρου θα εκτονώσει γρηγορότερα τη δυναμική της πτωτικής τάσης.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Aπώλεσαν τα λίγα αρχικά κέρδη και το θετικό πρόσημο οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και όπως ήταν αναμενόμενο τις ακολούθησε και η Σοφοκλέους, με επιταχυνόμενη μάλιστα κίνηση.

Έτσι, αργά αλλά σταθερά έχει υπάρξει πλήρης αναστροφή της αρχικής εικόνας που έδινε κάποιες μικρές πιθανότητες αντίδρασης και ο Γ.Δ. ύστερα από 90 λεπτά συνεδρίασης κινείται με απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα, και μάλιστα χαμηλότερα από τη θεωρούμενη ισχυρή στήριξη των 4.330 μονάδων.

Σε αυτό βεβαίως έχει συμβάλει σε σημαντικό βαθμό η σταδιακή αναστροφή της εικόνας στους δεικτοβαρείς τίτλους, καθώς πλέον ούτε ένας δεν γράφει κέρδη μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας και απλώς με θετικό πρόσημο κινούνται Εθνική και ΟΠΑΠ.

Αντίθετα, στις σημαντικές απώλειες μπορεί κάποιος να βρει τους τίτλους των ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ, Cosmote, Folli Follie, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Τ.Τ.

Σαφέστατη αλλαγή όσον αφορά και στην αναλογία ανοδικών – πτωτικών, που πλέον διαμορφώνεται στο 1 προς 5.

Σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον οι πωλητές συνεχίζουν να δείχνουν ισχυρότεροι ως καλύτερο σενάριο φαίνεται αυτό της επιταχυνόμενης πτωτικής κίνησης, κάτι που αφενός θα μικρύνει την περίοδο ταλαιπωρίας για τις αγορές και αφετέρου θα εκτονώσει γρηγορότερα τη δυναμική της πτωτικής τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v