Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της χρηματιστηριακής εταιρίας Ακρόπολις και οι ενδεχόμενες πολιτικές διαστάσεις που θα λάβει το θέμα, οι αλλαγές στον κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η προσωρινή αναστολή της διεξαγωγής του τουρκικού ”Στοιχήματος” και οι προβλέψεις της Cosmote για το 2007 είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της χρηματιστηριακής εταιρίας Ακρόπολις και οι ενδεχόμενες πολιτικές διαστάσεις που θα λάβει το θέμα, οι αλλαγές στον κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η προσωρινή αναστολή της διεξαγωγής του τουρκικού ”Στοιχήματο και οι προβλέψεις της Cosmote για το 2007 είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ακρόπολις: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της χρηματιστηριακής εταιρίας Ακρόπολις, η οποία φέρεται να διενήργησε πράξη η οποία ζημίωσε σημαντικά το Επικουρικό Ασφαλιστικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.

Χρηματιστήριο: Απόφαση αλλαγής του κανονισμού του έλαβε το χρηματιστήριο, προκειμένου να εξαιρέσει τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές και τις Εταιρίες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου. Η αλλαγή αφορά σε συσσωρευμένες ζημίες μεγαλύτερες από τα ίδια κεφάλαια και τη διαμόρφωση ιδίων κεφαλαίων σε επίπεδο μικρότερο από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου.

Intralot: Ανεστάλη προσωρινά η διεξαγωγή του στοιχήματος Spor Toto στην Τουρκία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Intralot, η οποία εκτιμά πως η διακοπή έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και θα διαρκέσει μερικές ημέρες.

Cosmote: Αύξηση πάνω από 15% των καθαρών κερδών μετά φόρων αναμένει η Cosmote για το σύνολο του 2007, ενώ ταυτόχρονα τα έσοδα θα φθάσουν τα 3,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του γενικού οικονομικού διευθυντή της εταιρίας, κ. Η. Φωτιάδη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το management του δικτύου στη Βουλγαρία θα αναλάβει η Γερμανός, ενώ τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για την Telekom Serbija. Επίσης, δήλωσε ότι θα δημιουργηθούν 1.000 καταστήματα Γερμανός μέχρι το τέλος του 2007, ενώ θα επεκταθεί το δίκτυο με 120 καταστήματα, ειδικά σε περιοχές της χώρας με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων. Στόχος της Cosmote είναι να έχει 15 εκατ. συνδρομητές σε επίπεδο ομίλου μέχρι το 2009.

Eurobank: Την επέκταση στην αγορά της Κύπρου εξετάζει η EFG Eurobank, με τη δημιουργία υποκαταστήματος στη Λευκωσία. Για τον σκοπό αυτό ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Ν. Καραμούζης, και στελέχη της διοίκησης μεταβαίνουν στην κυπριακή πρωτεύουσα όπου θα έχουν σειρά από συναντήσεις με πολιτειακούς, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Πειραιώς-Κύπρου: Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τις διοικήσεις της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας Κύπρου να καταλήγουν σε συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει την εκατέρωθεν εξαγορά του 10% - 15% του μετοχικού κεφαλαίου των δύο τραπεζών, ενώ δεν αποκλείεται και νέα συνάντηση των διοικήσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Υγεία: Οριστικό ”όχι” στην αρχική συμφωνία με το Υγεία φαίνεται να απαντά ο Ερυθρός Σταυρός καθώς, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου, ”το πλαίσιο συμφωνίας με το ελληνικό δημόσιο, ιδίως σε ότι αφορά το Ασκληπιείο Βούλας, έχει ως απαρέγκλιτη αρχή τον δημόσιο χαρακτήρα των σχετικά παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και τη χρησιμοποίηση του συνόλου των εγκαταστάσεων και της οικοπεδικής έκτασης του Ασκληπιείου αποκλειστικά για τις ανάγκες λειτουργίας του ΕΣΥ. Το Υγεία από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η συμφωνία με τον Ερυθρό Σταυρό θα ολοκληρωθεί και πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση που έχει προκύψει είναι αποτέλεσμα της μέχρι στιγμής μη ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικό Ερυθρού Σταυρού και του υπουργείου Υγείας.

Μεβγάλ: Επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ για τη διετία 2007 - 2008 προγραμματίζει η Μεβγάλ, οι οποίες αφορούν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στην έρευνα για την παραγωγή νέων προϊόντων, τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται στην αγορά από την άνοιξη, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Στα μέσα του καλοκαιριού, εκτός απροόπτου, τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας θα έχουν επιλέξει τον στρατηγικό εταίρο που θα αναλάβει τον ρόλο του διαχειριστή στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων τους αναφέρει η ”Ημερησία”. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι αμέσως μετά την 30ή Απριλίου και τη λήξη του διαλόγου με τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ-ΟΛΘ, να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία του διαγωνισμού, που προβλέπεται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες.

Τράπεζες: Παρουσία στην ελληνική αγορά αποκτά το ρωσικό τραπεζικό σύστημα με την έλευση της τράπεζας Bank Kedr. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρωσικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έχει καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος αίτηση για το άνοιγμα υποκαταστήματος στην Αθήνα γράφει το ”Βήμα”.

ΑΕΠ: Κατά 4,3% αυξήθηκε το ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο του 2006 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.

Σοφοκλέους: Μπορεί μεν οι εξελίξεις στην Κίνα να προσγείωσαν τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, ωστόσο οι αναλυτές είχαν επισημάνει τον κίνδυνο διόρθωσης εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες γράφει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”15 μετοχές παντός καιρού”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανεξάρτητα από την πορεία που θα λάβουν οι εξελίξεις στην ΝΑ. Ασία, το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά το τετραετές χρηματιστηριακό ράλι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες διακυμάνσεις αλλά και το ενδεχόμενο μιας υποχώρησης των τιμών, άγνωστης διάρκειας και έντασης. Η εφημερίδα παρουσιάζει 15+9 περιπτώσεις αμυντικών μετοχών, που δείχνουν –θεωρητικά τουλάχιστον- ανθεκτικότερες σε περιόδους επιδείνωσης του χρηματιστηριακού κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v