Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Εκτιμήσεις της Praxis για τα κέρδη 2006

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου Σαράντη για την χρήση του 2006 αναμένεται να ανέλθουν σε 22,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 16,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Praxis. Τα EBITDA του ομίλου εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 33,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 5,7%, ενώ ο κύκλος εργασιών αναμένεται να αυξηθεί κατά 8,6% στα 226,5 εκατ. ευρώ.

Σαράντης: Εκτιμήσεις της Praxis για τα κέρδη 2006
Τα καθαρά κέρδη του ομίλου Σαράντη για την χρήση του 2006 αναμένεται να ανέλθουν σε 22,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 16,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Praxis.

Η χρηματιστηριακή, στην έκθεσή της με ημερομηνία 2/3, επισημαίνει ότι στα καθαρά κέρδη του ομίλου περιέχονται μη επαναλαμβανόμενα κέρδη ύψους 2,50 εκατ. ευρώ τα οποία προέρχονται από την πώληση της συμμετοχής στη Multirama, (1,20 εκατ. ευρώ) και από την πώληση της δραστηριότητας του τομέα των κατοικίδιων (1,30 εκατ. ευρώ).

Προσαρμόζοντας για τα εν’ λόγω μεγέθη τα επαναλαμβανόμενα κέρδη του ομίλου διαμορφώνονται σε 20,10 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 9,2% σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη.

Η Praxis εκτιμά ότι τα EBITDA του ομίλου θα ανέλθουν σε 33,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 5,7%, ενώ αναμένεται οριακή μείωση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους (EBITDA) κατά 39 μονάδες βάσης κυρίως λόγω αύξησης της διαφημιστικής δαπάνης για επέκταση στις αγορές της Ρωσίας, Ουκρανίας, Ουγγαρίας και Τουρκιάς. Εκτιμά ότι οι εν’ λόγω αγορές θα παρουσιάσουν συνολικά σε επίπεδο ΕΒΙΤ ζημιές ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, αναμένει αύξηση 8,6% στα 226,5 εκατ. ευρώ, αύξηση η οποία αναμένεται να προέλθει από τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου όπου ο κύκλος εργασιών αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση της τάξεως του 19,5%.

Το 50,5% του κύκλου εργασιών αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί από την εγχώρια αγορά ενώ το 49,5% από τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου, έναντι 55,2% και 44,8% την αντίστοιχη περυσινή χρήση.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι βασικές κατηγορίες προϊόντων του ομίλου (Καλλυντικά Ευρείας Διανομής, Προϊόντα Υγείας - Φροντίδας και Οικιακής Χρήσης) θα αντιστοιχούν στο 87% των πωλήσεων του ομίλου έναντι 81% την αντίστοιχη περυσινή χρήση, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην πώληση της δραστηριότητας του τομέα των κατοικίδιων κατά το α’ εξάμηνο του 2006.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”outperform”, λόγω της χαμηλής αποτίμησης με βάση την τιμή στόχο αλλά και την αποτίμηση σε σχέση με τις διεθνώς συγκρίσιμες εταιρίες, ενώ κατατάσσει την εταιρία σε μεσαίου κινδύνου. Η τιμή στόχος διατηρείται στα 9,40 ευρώ.

Υπενθυμίζεται οτι η Σαράντης θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για την χρήση του 2006 στις 6 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v