Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μίνι” sell off στη Σοφοκλέους

Εικόνα ”μίνι” sell off δίνει η Σοφοκλέους μετά τις 14:30 όταν ο Γ.Δ. σε μία κάθετη κίνηση απώλεσε περισσότερες από 60 μονάδες σε λιγότερο από 20 λεπτά, ακολουθώντας την περαιτέρω πτωτική κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Τεχνικά η εικόνα επιδεινώθηκε έτι περισσότερο, καθώς δεν κράτησε ούτε η στήριξη στις 4.440 μονάδες κι έτσι το τελευταίο αμυντικό οχυρό μεταφέρεται στις 4.395 μ..

του Α. Αναγνωστόπουλου

Εικόνα ”μίνι” sell off δίνει η Σοφοκλέους μετά τις 14:30 όταν ο Γ.Δ. σε μία κάθετη κίνηση απώλεσε περισσότερες από 60 μονάδες σε λιγότερο από 20 λεπτά, ακολουθώντας την περαιτέρω πτωτική κίνηση που παρουσιάζουν και οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε ελάχιστα λεπτά η σχέση ανοδικών – πτωτικών από 1 προς 1,5 διαμορφώθηκε στο 1 προς 8.

Ενώ την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές περισσότεροι από 10 τίτλοι καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν τις 6 ποσοστιαίες μονάδες.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και τις μετοχές του FTSE με οριακά θετικό πρόσημο διασώζεται μόνο ο τίτλος της Folli Follie και αμετάβλητος ο τίτλος της Cosmote.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες των 3 ποσοστιαίων μονάδων για Eurobank, Alpha Bank και Τιτάνα και των 2 ποσοστιαίων μονάδων για Βιοχάλκο και Εθνική Τράπεζα.

Τεχνικά η εικόνα επιδεινώθηκε έτι περισσότερο, καθώς δεν κράτησε ούτε η στήριξη στις 4.440 μονάδες κι έτσι το τελευταίο αμυντικό οχυρό μεταφέρεται στις 4.395 μονάδες.

Πτωτική διάσπαση που δεν αποκλείεται να προκαλέσει κινήσεις stop loss και για τους τελευταίους διαθέτοντες long θέσεις.

Άλλωστε, από το προηγούμενο σχόλιο είχε εντοπιστεί η πιθανότητα μαζικών ρευστοποιήσεων από αυτούς που είχαν προχωρήσει σε τοποθετήσεις στην αρχή της συνεδρίασης, αν τελικά δεν τους έβγαινε το ημερήσιο trading.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v