Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επουλώνονται οι πληγές

Κερδίζουν μέχρι στιγμής την πρώτη μάχη οι αγοραστές, καθώς αποδεικνύονται αρκετά ψύχραιμοι και γνώστες του βραχυπρόθεσμου παιχνιδιού. Υψηλότερα Εθνική, ΟΠΑΠ αλλά και 3Ε, Marfin. Aντιδρούν Μυτιληναίος και θυγατρικές της Βιοχάλκο σε μια συνεδρίαση όπου οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ. Παραμένει στην επικαιρότητα η ακτοπλοΐα, καθώς η Mitica ενίσχυσε στο 10% τη θέση της στην Attica Συμμετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο 0,45% διαμορφώνονταν στις 14:10 οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, όταν η διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές κυμαινόταν στο 1% με 1,2%. Βέβαια, δυσανάλογα μεγαλύτερη ήταν η χθεσινή διόρθωση στο Χ.Α. έναντι αρκετών ξένων αγορών.

Είναι ενδεικτικό πως περίπου εκείνη την ώρα οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τα 500 εκατ. ευρώ, το 1/5 των οποίων αφορούσε σε συναλλαγές της Εθνικής και άλλο τόσο σε τζίρο που πραγματοποιούνταν σε Alpha Bank και Eurobank.

Η μετοχή της Εθνικής αντιδρούσε κατά 1,1% προς τα 39,7 ευρώ, οι απώλειες της Eurobank είχαν περιοριστεί στο 0,9% με τη μετοχή στα 28,12 ευρώ, ενώ παρέμεναν μεγάλες οι απώλειες 3,3% για την Alpha Bank στα 23 ευρώ.

Ο ASE 20 υποχωρούσε κατά 0,5%, με τον ΟΠΑΠ να κερδίζει 1%, τον ΟΤΕ 0,7%, Αγροτική 0,6%, Τιτάνα 0,9%, Βιοχάλκο 0,1%, 3,2%.

Έντονη παρέμενε όλη αυτή την ώρα η αντιπαράθεση πωλητών – αγοραστών με τους δεύτερους να αποκτούν σταδιακά μετά τις 13:00-13:15 τον έλεγχο του παιχνιδιού σε αρκετές μετοχές.

Είναι ενδεικτικό πως στα μόλις 10 πρώτα λεπτά της συνεδρίασης θετική τιμή καταγραφόταν για 6 τίτλους, ενώ στις 14:15 ο αριθμός τους ξεπερνούσε και πάλι τους 100.

Μετοχές-σηματωροί, κατά την εκτίμησή μας, από την υψηλή κεφαλαιοποίηση μέχρι και την ακραία περιφέρεια έρχονται να επιβεβαιώσουν την τραχύτητα του βραχυπρόθεσμου παιχνιδιού και του αυξημένου ρίσκου, που αναλαμβάνεται από εξειδικευμένους και γνώστες ”παίκτες”.

Η μετοχή της Quality αντιδρούσε προς το 0,98 ευρώ (6,5%), της Sciens στο 1,84 ευρώ (5,2%), του Βαρβαρέσου στο 0,90 (4,7%), της Ασπίδος Ασφαλιστικής στο 1,23 ευρώ (4,2%), ενώ ακολουθούσαν μετοχές θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο (Σωλ. Κορίνθου, ΕΤΕΜ).

Σταθερά μεταξύ των κερδισμένων με συναλλαγές που ξεπερνούσαν τα 2,7 εκατ. ευρώ παρέμενε η μετοχή της Marfin, κατά 3,3% αντιδρούσε προς τα 33,90 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, ενώ κέρδη καταγράφονταν για μετοχές του Υγεία (δες σχετικό θέμα με Ερυθρό Σταυρό), Μινωικές (δες σχετικό θέμα για αύξηση του Mitica στο Μ.Κ. του Αttica Συμμετοχών) αλλά και , Εθνική Ασφαλιστική, Μαΐλλης, ΔΟΛ και αρκετές ακόμη περιπτώσεις.

Στις 14:20 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 4.545 μονάδες με την ψυχραιμία να αποκαθίσταται σε κάποιο βαθμό στην (τεχνικά) τραυματισμένη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v