Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πήρες όλα κι έφυγες!

Μία ημέρα πριν μας πει ”αντίο” ο Φεβρουάριος... τα πήρε όλα κι έφυγε. Πραγματικός κουτσοφλέβαρος. Πανικός στα χρηματιστήρια, 416 μονάδες κάτω o Dow Jones. Και ακολουθεί ο... παμπόνηρος Μάρτης, ο κατά κόσμον ”γδάρτης”, που ποτέ δεν λείπει από τη Σαρακοστή. Ψυχραιμία, σύντροφοι! Ο χρόνος έχει άλλους 10 μήνες. (Για το ”21”, στο οποίο επιμένουμε φανατικά, θα τα πούμε σύντομα, καθώς σήμερα μας προέκυψαν… τα έκτακτα).

Τα πήρες όλα κι έφυγες!
Καλή σας ημέρα

Μία ημέρα πριν μας πει ”αντίο” ο Φεβρουάριος... τα πήρε όλα κι έφυγε. Πραγματικός κουτσοφλέβαρος. Πανικός στα χρηματιστήρια, 416 μονάδες κάτω o Dow Jones. Ξαφνικά και... από το πουθενά. Όλοι το λέγανε, κανένας δεν ήθελε να το πιστέψει...

Κάποιοι τρίβουν από χαρά τα χέρια τους. Και δεν είναι οι λίγοι που έλαβαν υπόψη τα... προειδοποιητικά σήματα…

...Ούτε οι πολύ λίγοι για τους οποίους προ ημερών γράφαμε ότι θα κάνουν νηστεία, έχοντας όμως εξασφαλισμένους αστακούς και καραβίδες...

...Είναι οι πολλοί, που δεν έχουν βάλει στις μετοχές πάνω από το 30% των ρευστών τους διαθεσίμων.

...Είναι δηλαδή αυτοί που θα ξανακερδίσουν όταν περάσει η μπόρα, αφού θα έχουν αγοράσει τα χαρτιά από... το κινέζικο μαγαζί της γωνίας!

Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνουν τώρα εκείνοι που (κακώς) είχαν βάλει όλα τους τα λεφτά στις μετοχές, η απάντηση είναι... ”ψυχραιμία, σύντροφοι. Ο χρόνος έχει άλλους 10 μήνες”!

Υ.Γ. 1: Στο ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ την 1η Φεβρουαρίου σας είπαμε για τον…σιδερένιο πήχη. ”Ο πήχης στο ύψος και στο επί κοντώ είναι πλαστικός και όταν πέσει στο κεφάλι του άλτη καμία ζημιά δεν του προκαλεί. Ο πήχης όμως στα άλματα των αγορών είναι... σιδερένιος”!

Υ.Γ. 2: Στο ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ στις 20 Φεβρουαρίου ευχηθήκαμε ”Καλή Σαρακοστή!” ”Να έχει άραγε μόνο θρησκευτικό περιεχόμενο η ευχή, ή μήπως αγγίζει και κάποιες ευαίσθητες χορδές της επενδυτικής μας συμπεριφοράς;

Ακολουθεί ο Μάρτης που φέρει παραδοσιακά και τον τίτλο ’γδάρτης’. Μήπως οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για να τον περάσουμε χωρίς αρνητικές συνέπειες;”

Υ.Γ. 3: Στο ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ στις 23 Φεβρουαρίου είπαμε για τον... ”Παμπόνηρο” Μάρτιο. ”Το γιουρούσι κατάληψης του κάστρου των 4.800 μονάδων χρειάζεται άμεσα κάτι πολύ δυνατό για να επιτύχει τον στόχο του. Τα αποτελέσματα δεν αρκούν”...

Υ.Γ. 4: Ξαναδιαβάστε παρακαλώ το ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ της 8ης Φεβρουαρίου που μιλάει για τον... ταχυδρόμο. Είναι μια καλή... παρηγοριά στις δύσκολες ώρες. Το τέλος της διανομής των χαρτιών δεν έχει φτάσει. Δεν έγινε καν η αρχή!

Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v