Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Στα 38,8 ευρώ η νέα τιμή από UBS

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον όμιλο Μυτιληναίου στα 38,8 ευρώ ανά μετοχή, από 37,7 ευρώ προηγουμένως, προχωρά με έκθεσή της στις 27/2 η UBS, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”buy”. Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει ”αγοραστική ευκαιρία” τη μετοχή του Μυτιληναίου.

Μυτιληναίος: Στα 38,8 ευρώ η νέα τιμή από UBS
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον όμιλο Μυτιληναίου στα 38,8 ευρώ ανά μετοχή, από 37,7 ευρώ προηγουμένως, προχωρά με έκθεσή της στις 27/2 η UBS, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”buy”.

Στην έκθεσή της η UBS σημειώνει ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Μυτιληναίος για το 2006 οδηγούν σε αποκόμιση κερδών, τονίζοντας ότι θεωρεί την εταιρία ”αγοραστική ευκαιρία”.

Μετά την πτώση κατά 10% που κατέγραψε χθες η μετοχή του Μυτιληναίου, η οποία θεωρείται ότι οφείλεται στο πρόσφατο ράλι της μετοχής και όχι σε κάποια απογοήτευση, η UBS εκτιμά πως αυτό είναι ένα καλό ”επίπεδο εισόδου”. Εκτιμά δε ότι η αποτίμηση της μετοχής θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω κατά 14,3 ευρώ, στην περίπτωση που ευοδωθεί το deal με την Endesa.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η πρόσφατη άνοδος της τιμής της μετοχής έχει καταστήσει την εταιρία ”ευαίσθητη” στις κερδοσκοπικές κινήσεις, οδηγώντας σε απροσδόκητες μεγάλες διακυμάνσεις τιμών. Η εταιρία εξακολουθεί να επηρεάζεται από τον κύκλο των εμπορευμάτων και ιδιαίτερα από τις τιμές του αλουμινίου και της αλουμίνας.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις της διοίκησης του ομίλου σχετικά με την συνεργασία με την Endesa, η UBS εκτιμά πως η αξία της θυγατρικής που θα δημιουργηθεί θα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v