Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Οι πρώτες αντιδράσεις στα μεγέθη ’06

Κατώτερα των προβλέψεών τους χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα της Alpha Bank οι αναλυτές επισημαίνοντας την υστέρηση των εσόδων από τόκους, αλλά και τα χαμηλότερα λειτουργικά κόστη. Πως σχολιάζουν Eurobank, HSBC.

Alpha Bank: Οι πρώτες αντιδράσεις στα μεγέθη ’06
”Μουδιασμένες” είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών στα αποτελέσματα έτους της Alpha Bank.

Ελαφρά κατώτερα των προβλέψεών της και των συγκλινουσών προβλέψεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Alpha Bank η HSBC αποδίδοντας την εξέλιξη στην χαμηλότερη του αναμενόμενου επίδοση των εσόδων από τόκους. Ο οίκος χαρακτηρίζει το μέρισμα των 0,75 ευρώ ”αντίστοιχο των εκτιμήσεων”.

”Μικτά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Eurobank Securities επισημαίνοντας τα χαμηλότερα λειτουργικά κόστη και τις προβλέψεις που εν μέρει ισοστάθμισαν τα ηπιότερα του αναμενόμενου έσοδα από τόκους.

Η χρηματιστηριακή αναμένει ”αδυναμία” σε ό,τι αφορά τον τίτλο και αναφέρει ότι το conference call θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 το μεσημέρι.

Για καθαρά έσοδα από τόκους χαμηλότερα των εκτιμήσεων κάνει λόγο και η Proton Sec, επισημαίνοντας τα χαμηλότερα των εκτιμήσεών της κέρδη, κάτι που αποδίδει στα κατώτερα αναμενομένου έσοδα.

Μη απόλυτα συγκρίσιμα χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα φετινά αποτελέσματα, καθώς όπως επισημαίνει, και τα αποτελέσματα του 2005 αναμορφώθηκαν. Προκειμένου να αποτυπώσουν την αλλαγή που θα σημάνει η πώληση της Alpha Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Marfin, αν η συνεισφορά της Alpha Ασφαλιστικής, που αποτυπώθηκε σε διαφορετική γραμμή του ισολογισμού, συνυπολογιζόταν στα έσοδα από τόκους της τράπεζας, θα μείωνε σημαντικά την υστέρησή που παρατηρεί σε αυτά η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v