Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κόκκινο” φόντο και αλλαγή τάσης

Χαμηλώνουν τις περιοχές ”στήριξης” οι αναλυτές, λόγω της έντασης που παρουσίασαν γύρω στις 12:30 οι συναλλαγές και οι πωλήσεις σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Με αυξημένες συναλλαγές, μέχρι και 3,5% χαμηλότερα, Εθνική και Πειραιώς. ”Παρούσες” δηλώνουν και κάποιες ενδείξεις πανικού.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο διεθνής παράγων είναι εδώ και επιδρά καταλυτικά στη διάθεση ξένων και... ξένων ”παικτών”.

Δεδομένων των υψηλότατων συναλλαγών, που περίπου στις 12:30, ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με τις ενισχυμένες πωλήσεις κυρίως στη μετοχή της Εθνικής (-3,4%) και δευτερευόντως σε Alpha Bank (-1,2%), Πειραιώς (-3,8%), ΟΤΕ (-1,9%), θα διακινδυνεύαμε την εκτίμηση πως από τη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς αποτυπώνονται και κάποιες πρώτες ενδείξεις... πανικού.

Τουλάχιστον από την πλευρά ορισμένων ”παικτών”, οι οποίοι προσέβλεπαν σε άμεση προσέγγιση, ενδεχομένως και υπέρβαση, της ”κορυφής” των 4.802 μονάδων.

Προς ώρας, το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών πραγματοποιείται στη μετοχή της Εθνικής, καθώς έφθαναν στο 1,5 εκατ. τεμάχια, με τη ρευστοποίηση θέσεων να έχει αρχίσει από υψηλότερες τιμές, γύρω στα 42 ευρώ.

Δεδομένου ότι η βραχυπρόθεσμη τάση μεταβάλλεται πλέον σε πτωτική, ενδιαφέρον παρουσιάζει η πιθανότητα επιβεβαίωσης (ή όχι) των επόμενων περιοχών ”στήριξης” πέριξ των 4.655 και 4.592 μονάδων, με τους αναλυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί για τις επόμενες μία - δύο συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v