Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι προτάσεις της ”Επιτροπής Σοφών” για ενοποίηση των 80 ταμείων που υπάρχουν σήμερα σε 4, η εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Tekfenbank από τη Eurobank και οι εξελίξεις στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι προτάσεις της ”Επιτροπής Σοφών” για ενοποίηση των 80 ταμείων που υπάρχουν σήμερα σε 4, η εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Tekfenbank από τη Eurobank και οι εξελίξεις στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ταμεία: Σήμα κινδύνου για το Ασφαλιστικό εξέπεμψε ο πρόεδρος της ”Επιτροπής Σοφών”, κ. Ν. Αναλυτής, σε συνέντευξή του στο Reuters. Προέβλεψε ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, σε 15 χρόνια θα χρειαστεί η στήριξη από τον προϋπολογισμό και τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν χωρίς χρονοτριβή μέτρα. Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής, τα 80 ταμεία που υπάρχουν σήμερα πρέπει να ενοποιηθούν σε τέσσερα: Ένα για όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, ένα για τους δημόσιους, ένα για τους αγρότες και ένα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Eurobank: Το ”πράσινο φως” για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Tekfenbank από τη EFG Eurobank έδωσε η ρυθμιστική αρχή της Τουρκίας BDDK. Μετά την έγκριση των αρχών ολοκληρώνεται και τυπικά η εξαγορά της τουρκικής τράπεζας. Η Eurobank ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο την εξαγορά του 70% της Tekfenbank έναντι 182 εκατ. ευρώ.

Alpha Bank: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός άξονας του business plan της τράπεζας είναι η περαιτέρω επέκταση των εργασιών στις αγορές της ΝΑ. Ευρώπης και της Τουρκίας, αναφέρει η ”Ημερησία”. Παράλληλα, η τράπεζα εξετάζει ενδελεχώς την τραπεζική αγορά της Ουκρανίας με στόχο την απόκτηση μικρού μεγέθους τοπική τράπεζα. Το business plan της Alpha Bank θα ανακοινωθεί στις 24 Απριλίου.

Τράπεζες: Πρόστιμα συνολικού ύψους 236.082 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης στις τράπεζες Εθνική και Εγνατία, καθώς και οι δύο επέβαλαν ποινή προεξόφλησης σε καταναλωτικό δάνειο και γιατί στη σύμβαση δεν αναφερόταν το δικαίωμα του καταναλωτή που μπορεί να προεξοφλήσει το δάνειο για να τύχει μείωση του τιμήματος.

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Σε αύξηση της τιμής του τσιμέντου σε επίπεδα πλησίον του 4% προχώρά η ΑΓΕΤ Ηρακλής εντός της εβδομάδας. Πρόκειται για την ετήσια αναπροσαρμογή των τιμών στις οποίες προχωρούν οι τσιμεντοβιομηχανίες κατά τους πρώτους μήνες κάθε έτους.

ΟΤΕ: Σε διάθεση ποσοστού του ΟΤΕ, που θα κυμαίνεται από 15% - 20% μέσω της διαδικασίας του επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην περίπτωση που δεν βρεθεί έως τον Ιούνιο στρατηγικός επενδυτής που να πληροί τους όρους που θέτει το Δημόσιο. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα δώσει έναν μήνα επιπλέον παράταση στους συμβούλους για να συνεχίσουν τις επαφές που έχουν ξεκινήσει με οργανισμούς της ευρωπαϊκής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Η αρχική προθεσμία έληγε στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ η ΕΕΤΤ έδωσε χθες προθεσμία 15 εργάσιμων ημερών στον ΟΤΕ προκειμένου να παραδώσει χιλιάδες τηλεφωνικές γραμμές στην Tellas. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων υπηρεσιών που παρέχει η Tellas οι οποίες επιτρέπουν στους καταναλωτές να μην καταβάλλουν πάγιο στον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v