Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών σε Εθνική - ΟΤΕ

Σε κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων και κυρίως κερδοφόρων θέσεων με τη μετοχή της Εθνικής, αλλά και στην κατά 1,5% υποχώρηση του ΟΤΕ αποδίδεται η πίεση του Γ.Δ. προς τις 4.750 μονάδες. Ζητούμενη, πριν από όλα, η επιβεβαίωση – διασφάλιση της ευρύτερης περιοχής των 4.680-4.720, αλλά και της διάθεσης όσων δραστηριοποιούνται σε εκείνο το μέρος της αγοράς που συνεχίζει μετά τις 14:00.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η κατοχύρωση θέσεων στην Εθνική και οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται από μερίδα ξένων ”παικτών” για τον ΟΤΕ πίεζαν μέχρι και 0,6% χαμηλότερα τον Γ.Δ.

Σταδιακά μετά τις 11:30 οι εντολές πώλησης στη μετοχή της Εθνικής, με πιθανότερο ενδεχόμενο αυτό της κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων θέσεων, έθεσε χαμηλότερα των 42 ευρώ τον πήχη φτάνοντας γύρω στις 13:00 στην περιοχή του 41,5 ευρώ (-1,10%).

Σταθερά χαμηλότερα με τις απώλειες να διευρύνονται μέχρι και 1,45% κυμαινόταν η μετοχή του ΟΤΕ στα 21,74 ευρώ.

Στην περίπτωση του ΟΤΕ μερίδα ξένων παικτών επιφυλάσσεται για το κατά πόσο η πιθανή διάθεση μειοψηφικού ποσοστού θα πραγματοποιηθεί στα τρέχοντα ή σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως δεν θα προχωρήσει η πρώτης προτεραιότητας επιλογή των αρμοδίων για μορφή στρατηγικής συνεργασίας.

Στις 13:05 οι συναλλαγές διαμορφώνονταν περίπου στα 115 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να επικεντρώνεται στις Εθνική (22,9 εκατ. ευρώ), ΜΡΒ (στα 8,16 ευρώ η μετοχή και στο +0,5%), ενώ ακολουθούσαν με αυξημένο τζίρο οι Eurobank, Κύπρου, Alpha Bank, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΤΕ, όλες μετοχές του ASE-20 και όλες στο ”κόκκινο”.

Δεδομένου ότι μερίδα αναλυτών και παικτών θεωρεί άμεση προτεραιότητα την επιβεβαίωση – διασφάλιση της περιοχής στήριξης των 4.680-4.720 μονάδων (έναντι μιας άμεσης προσέγγισης των 4.802 μονάδων), μένει να φανούν τόσο οι διαθέσεις των εν δυνάμει αγοραστών όσο και εκείνων που δραστηριοποιούνται κυρίως στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, δηλαδή στο μέρος εκείνο της αγοράς που συνεχίζει μετά τις 14:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v