Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις τόσο στον κλάδο της ακτοπλοΐας μετά την απόκτηση επιπλέον ποσοστού στις Μινωικές Γραμμές από την Attica Group, όσο και στο μέτωπο Marfin-Πειραιώς-Κύπρου, καθώς και η αύξηση της συμμετοχής ξένων στη Νηρεύς είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις τόσο στον κλάδο της ακτοπλοΐας μετά την απόκτηση επιπλέον ποσοστού στις Μινωικές Γραμμές από την Attica Group, όσο και στο μέτωπο Marfin-Πειραιώς-Κύπρου, καθώς και η αύξηση της συμμετοχής ξένων στην Νηρεύς είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Μινωικές Γραμμές: Σήμερα αναμένεται επισήμως μέσω του Χ.Α. η ανακοίνωση από πλευράς της Attica Group για την αύξηση της θέσης της κατά 7,2% στο μετοχικό κεφάλαιο των Μινωικών Γραμμών, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της κρητικής εταιρίας αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”. Ένδειξη εμπιστοσύνης στις Μινωικές Γραμμές χαρακτήρισε την αύξηση του ποσοστού της Attica Group o πρόεδρος του ομίλου Attica, κ. Περικλής Παναγόπουλος.

Επιχειρήσεις: Στα 17,8 δισ. ευρώ ανέρχεται ο τζίρος των εισηγμένων επιχειρήσεων που ανακοίνωσαν μεγέθη για το 2006, με εξαίρεση τις τράπεζες και τις χρηματοοικονομικές εταιρίες. Η κερδοφορία, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, εμφανίζει αύξηση 20%, ωστόσο προβληματίζει η μόλις κατά 1,4% ενίσχυση των λειτουργικών κερδών.

Marfin: Κινητικότητα επικρατεί στο τραπεζικό τρίγωνο Marfin- Πειραιώς-Κύπρου, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά την επιχειρούμενη προσέγγιση μεταξύ της Πειραιώς και της Κύπρου ορισμένοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί και η παρουσία ”λευκού ιππότη”, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. ”Κανείς δεν ξέρει τι θέλω να πετύχω και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα το πετύχω”, δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Α. Βγενόπουλος.

Νηρεύς: Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις τελευταίες μεταβιβάσεις πακέτων μετοχών, η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Νηρεύς αυξήθηκε στο 24% - 25% αυτού, από περίπου 2% που ήταν στις αρχές του 2006, όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Σωληνουργεία Κορίνθου: Στα 36,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας των Σωληνουργείων Κορίνθου για τη χρήση του 2006, έναντι ζημιών ύψους 5,7 εκατ. ευρώ το 2005. Η εταιρία θα καταθέσει αίτηση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών για την έξοδο της μετοχής της από την κατηγορία της επιτήρησης.

Ελμέκ: Ακόμα ένα πολυκατάστημα της Ελμέκ θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2008 στην οδό Κηφισίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία από κοινού με την ομάδα επιχειρηματιών του Attica υπέγραψε προσύμφωνο με τη Lamda Development για τη μίσθωση 12.000 τ.μ. από τα 54.000 τ.μ. της συνολικής έκτασης του νέου Mall στην Κηφισίας γράφει η ”Ημερησία”.