Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Η Armentel ωφελεί τα κέρδη 2006, λένε οι ΑΧΕ

Ανάκαμψη μεγεθών με εμφάνιση κερδών έναντι της περσινής ζημίας ”βλέπουν” οι αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2006 του ΟΤΕ. Armentel και απουσία των προβλέψεων για εθελουσία οι παράγοντες-κλειδιά που θα οδηγήσουν τα κέρδη πέριξ των 800 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Η Armentel ωφελεί τα κέρδη 2006, λένε οι ΑΧΕ
Ανάκαμψη των μεγεθών, σε μεγάλο βαθμό σχετιζόμενη με την πώληση της Armentel, αναμένουν οι αναλυτές να εμφανίσουν τα μεγέθη 2006 του ΟΤΕ, τα οποία ανακοινώνονται μαζί με στοιχεία του business plan της εταιρίας, στις 22 Μαρτίου.

Κέρδη 846 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών πέρσι αναμένει για τα κέρδη μετά φόρων του ΟΤΕ η Eurobank, όπως περιγράφεται στο πρωινό της report. Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η ανάκαμψη της κερδοφορίας πρέπει πρωτίστως να αποδοθεί στην πώληση της Armentel, η οποία απέφερε 293 εκατ. ευρώ, και στην περικοπή του κόστους μέσω της αποχώρησης του 1/3 των υπαλλήλων.

Τα έσοδα αναμένονται αυξημένα κατά 8% στα 5,921 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμώνται στα 2,29 δισ. ευρώ, έναντι 1,03 δισ. ευρώ πέρσι, όταν η εταιρία είχε εγγράψει πλήρως τις προβλέψεις για την εθελουσία έξοδο.

Από την πλευρά της η Marfin σε ό,τι αφορά το δ΄ τρίμηνο αναμένει καθαρά κέρδη στα 343 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 1,55 δισ. ευρώ (+11%) και EBITDA αυξημένα κατά 21% στα 547 εκατ. ευρώ.

Κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής, στα αποτελέσματα του οργανισμού θα παίξουν ρόλο η πώληση της Armentel και οι σχετιζόμενοι φόροι και οι προβλέψεις λόγω δανείου που χορηγήθηκε στο Ταμείο Προσωπικού. Όπως επισημαίνει, το ενδιαφέρον θα ελκύσουν η αναδιάρθρωση στη σταθερή τηλεφωνία, η μερισματική πολιτική, οι εξελίξεις αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο της ακίνητης περιουσίας και οι προοπτικές της Ρουμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v