Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Alpha Bank, της Γενικής Τράπεζας και άλλων εταιρειών, οι διαδικασίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για διαγραφή εταιρειών από το ταμπλό και επιτήρηση άλλων, η συμφωνία για εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Τα οικονομικά αποτελέσματα της Alpha Bank, της Γενικής Τράπεζας και άλλων εταιρειών, οι διαδικασίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για διαγραφή εταιρειών από το ταμπλό και επιτήρηση άλλων, η συμφωνία για εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Alpha Bank: Χαμηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank. Ο όμιλος ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών κατά 24,6%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση τουλάχιστον κατά 28%. Η κερδοφορία του ομίλου ανήλθε στα 626 εκατ. ευρώ, έναντι 502,2 εκατ. ευρώ το 2005. Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε να προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,75 ευρώ ανά μετοχή (+25%).

Γενική Τράπεζα: Περαιτέρω διεύρυνση ζημιών σημείωσε η Γενική Τράπεζα το 2006, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, απόρροια της αύξησης των προβλέψεων για την κάλυψη των επισφαλειών. Ο όμιλος κατέγραψε ζημιές ύψους 78,8 εκατ. ευρώ από ζημιές 16 εκατ. ευρώ το 2005.

Σοφοκλέους: Έως το τέλος της εβδομάδας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να προχωρήσει σε συνεδρίαση για την πιθανή διαγραφή εταιρειών από το ταμπλό. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, γράφει η Ημερησία, πρόκειται για τις Elephant, Ράδιο Κορασίδη, Θεμελιοδομή και Κορφίλ. Άμεσα, πιθανότατα και σήμερα, το Χ.Α., αναμένεται να αποφασίσει για την άρση της επιτήρησης των Σωληνουργείων Κορίνθου. Από τη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση τρεις είναι οι υποψήφιες εταιρείες για την επιτήρηση. Επίσης, θα κριθεί ποιες από τις εταιρείες Alpha Leasing, Βιοσώλ, Γενέρ, Εικόνα και Ηχος και Κλωστήρια Ναούσης, θα οδηγηθούν σε εβδομαδιαία διαπραγμάτευση με δημοπρασίες. Λύση αναζητεί η διοίκηση του ΧΑ ώστε να αποφύγει την υπαγωγή των μετοχών της Εμπορικής και της Γενικής Τράπεζας σε καθεστώς επιτήρησης.

ΟΤΕ: Με μια μόνο, προς το παρόν, επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος, από την Telekom Austria, θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Εν τω μεταξύ, νέα μίνι εθελούσια έξοδο 450 ατόμων, το κόστος της οποίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ, ύστερα από σχετική συμφωνία που υπέγραψε με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Vivartia: Επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ προγραμματίζει ο κλάδος των κατεψυγμένων τροφίμων της Vivartia για το 2007 εντός Ελλάδας και 1 εκατ. ευρώ στη Βουλγαρία, ενώ ετοιμάζεται να εισέλθει στην παραγωγή δυο νέων κατηγοριών τροφίμων, σύμφωνα με το Κέρδος.

Frigoglass: Σταθερή ανάπτυξη αναμένει και για το 2007 η διοίκηση της Frigoglass, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι την τρέχουσα χρήση η αύξηση των πωλήσεων θα κινηθεί κοντά στο 9%, ενώ υψηλότερα ακόμη, κοντά στο 15% θα είναι αυξημένα τα κέρδη ανά μετοχή.

Eurobank: Η EFG Eurobank ολοκλήρωσε την εξαγορά του 99,34% του μετοχικού κεφαλαίου της ουκρανικής Universal Bank, μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές της Ελλάδας και της Ουκρανίας.

Παντεχνική: Είσοδο στον χώρο της εμπορίας φυσικού αερίου επιχειρεί η εταιρεία Εφαρμογές Φυσικού Αερίου, βασικοί μέτοχοι της οποίας είναι οι όμιλοι Παντεχνική, Γαντζούλας και Αφοι Λιάτσου, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία. Πρώτος στόχος της εταιρείας είναι η προώθηση συνδρομητικών προγραμμάτων υπηρεσιών θέρμανσης σε υφιστάμενα κτίρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v