Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς εξαίρεση από επιτήρηση τράπεζες- ασφάλειες

Στην εξαίρεση από το καθεστώς επιτήρησης των εταιριών που ανήκουν στον τραπεζικό, τον χρηματοοικονομικό αλλά και τον κλάδο των ασφαλειών φαίνεται να προσανατολίζεται η διοίκηση του Χ.Α. στη σημερινή της συνεδρίαση (16:30). Αντιμέτωπες με την επιτήρηση 5 ακόμα εταιρίες, βάσει των αποτελεσμάτων 9μήνου.

Προς εξαίρεση από επιτήρηση τράπεζες- ασφάλειες
Στην εξαίρεση από το καθεστώς επιτήρησης των εταιριών που ανήκουν στον τραπεζικό, τον χρηματοοικονομικό αλλά και τον κλάδο των ασφαλειών φαίνεται να προσανατολίζεται η διοίκηση του Χ.Α. η οποία στη σημερινή της συνεδρίαση (16:30) αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις επί του θέματος.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το euro2day, θέμα έχει προκύψει με την επικείμενη εξέταση των οικονομικών καταστάσεων όλων των εισηγμένων εταιρειών από το Χ.Α., στο τέλος του μήνα, και τις αποφάσεις που κατόπιν θα κληθεί να λάβει σχετικά με υπαγωγή σε επιτήρηση όσων εταιριών πληρούν κάποια από τα ισχύοντα κριτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα έως τώρα ανακοινωθέντα αποτελέσματα, η Εμπορική και η Γενική Τράπεζα αλλά και εταιρία από τον κλάδο των ασφαλειών θα έπρεπε- σύμφωνα με τα όσα προβλέπει σήμερα ο Κανονισμός Λειτουργίας του Χρηματιστηρίου- να μεταφερθούν σε επιτήρηση, εξέλιξη που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στις χρηματιστηριακές αρχές.

Για τον λόγο αυτό προτείνεται η λύση της εξαίρεσης τέτοιων εταιριών από την επιτήρηση.

Το γεγονός ότι οι κλάδοι αυτοί εποπτεύονται από την ΤτΕ αλλά και η κεφαλαιακή επάρκεια που διαθέτουν αναμένεται να είναι το κύριο στοιχείο στο οποίο ενδεχομένως να στηριχτεί η σχετική απόφαση του Δ.Σ. του χρηματιστηρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εννεαμήνου, άλλες 5 εταιρίες από τη μεγάλη και μεσαία– μικρή κεφαλαιοποίηση αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο υπαγωγής τους σε επιτήρηση.

Oι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο πρώτο Δ.Σ. που θα πραγματοποιήσει το Χ.Α. τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v