Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανήλθαν οι πωλητές στην αγορά

Παρά το ανοδικό ξεκίνημα, η Σοφοκλέους σταδιακά δείχνει να προσαρμόζεται και σήμερα στο διεθνές πτωτικό κλίμα και λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης. O Γενικός Δείκτη βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας, ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1 προς 1,5.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ούτε ανοδική αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα δεν φαίνεται να μπορεί να δώσει η Σοφοκλέους, η οποία παρά το ανοδικό ξεκίνημα, σταδιακά έχει απολέσει κέρδη και θετικό πρόσημο και ακολουθώντας την εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας, τουλάχιστον όσον αφορά το Γενικό Δείκτη.

Αυτό το τελευταίο συμβαίνει καθώς ούτε μία μετοχή του FTSE, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν μπορεί να καταγράψει κέρδη μεγαλύτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδος και οι λίγες που κινούνται με θετικό πρόσημο (όπως Κύπρου, Βιοχάλκο, Ελλ. Πετρέλαια, Ελλ. Τεχνοδομική, Cosmote, ΟΠΑΠ και Folli Follie) περιορίζουν τα όποια κέρδη τους λίγο ψηλότερα του προηγούμενου κλεισίματος.

Αντίθετα, για μια ακόμα συνεδρίαση αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφουν Alpha Bank, Εμπορική, Eurobank και Τιτάνας.

Με αυτά σαν δεδομένα το σενάριο που θέλει ο Γενικός Δείκτης να ξαναβλέπει τα πρόσφατα χαμηλά αν δεν υπάρξει πειστική ανοδική αντίδραση από τις μεγάλες διεθνείς αγορές, φαίνεται να κερδίζει πόντους, ενώ δεν αποκλείεται προς το τέλος της συνεδρίασης να επιταχυνθεί η πτωτική τάση αν αυτοί που προχώρησαν σε αγορές κατά την αρχή της συνεδρίασης προσδοκώντας αντίδραση έστω και τεχνικού χαρακτήρα προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις.

Ο τζίρος λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης φτάνει τα 230 εκατ. από τα οποία τα 7,5 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ η μέχρι στιγμής σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1,5.

Τεχνικά η εικόνα παραμένει προβληματική, καθώς ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει τη στήριξη των 4.490 μονάδων και πιθανότατα θα αναζητήσει στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα όπως στις 4.453 και 4.440 μονάδες.

Κλείσιμο χαμηλότερα των 4.440 μονάδων που αποτελεί την κάτω γραμμή του ανοδικού καναλιού επιδεινώνει σημαντικότατα τη διαγραμματική απεικόνιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v