Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική:Δύο σενάρια για τον ”πάτο” της διόρθωσης

Δύο σενάρια για το χαμηλότερο σημείο της διόρθωσης δίνει η Εμπορική στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη, στην οποία σημειώνει όμως ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν απειλείται η μακροχρόνια ανοδική τάση. Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, η εκτόνωση των πιέσεων θα πραγματοποιηθεί με την προσέγγιση των στηρίξεων στις 4.330-4.200 μονάδες. Σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο, το χαμηλότερο σημείο της διόρθωσης θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή των 3.950 μονάδων το επόμενο δίμηνο - τρίμηνο.

Δύο σενάρια για το χαμηλότερο σημείο της διόρθωσης δίνει η Εμπορική Τράπεζα στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη, με ημερομηνία 2/3, στην οποία σημειώνει όμως ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν απειλείται η μακροχρόνια ανοδική τάση.

Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, το οποίο είναι και το επικρατέστερο με τις τρέχουσες ενδείξεις, η εκτόνωση των πιέσεων θα πραγματοποιηθεί με την προσέγγιση των στηρίξεων στις 4.330 μονάδες και –σε φάση υπερβολής– των 4.200 μονάδων.

Σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο, το χαμηλότερο σημείο της διόρθωσης θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή των 3.950 μονάδων στη διάρκεια του επόμενου διμήνου - τριμήνου.

Για την επόμενη εβδομάδα, η Εμπορική αναμένει διατήρηση των έντονων διακυμάνσεων και πιθανολογεί προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης από τη στήριξη των 4.330 μονάδων (ή λίγο χαμηλότερα).

Σύμφωνα με την Εμπορική, τουλάχιστον για τις προσεχείς εβδομάδες, η περιοχή των 4.600 μονάδων θα αποτελεί πλέον ισχυρότατο επίπεδο αντίστασης, το οποίο πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί.

*Διαβάστε την τεχνική ανάλυση της Εμπορικής Τράπεζας για τον Γενικό Δείκτη, στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v