Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica: Αύξηση τιμής στα 4,4 ευρώ από P&K

Σε αύξηση της τιμής-στόχου της Attica Συμμετοχών στα 4,4 ευρώ, από 4 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της η P&K, διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight”. Μεταξύ άλλων, στην έκθεσή της η P&K αναφέρει σενάριο ενοποίησης των δραστηριοτήτων Attica - Μινωικών Γραμμών στην Αδριατική.

Attica: Αύξηση τιμής στα 4,4 ευρώ από P&K
Σε αύξηση της τιμής-στόχου της Attica Συμμετοχών στα 4,4 ευρώ, από 4 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 2/3 η P&K, διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight”.

Στην έκθεσή της με τίτλο ”Η εγχώρια αγορά υπερκαλύπτει την αδυναμία στο εξωτερικό”, η P&K αναφέρει ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Attica ήταν λίγο καλύτερα του αναμενομένου και τονίστηκαν από την ισχυρότερη κερδοφορία στην εγχώρια αγορά, ενώ η ευνοϊκή δυναμική της ελληνικής αγοράς βοήθησε τη θυγατρική Blue Star να ανακοινώσει βελτιωμένες πωλήσεις το 2006.

Η P&K αυξάνει τις προβλέψεις της για την κερδοφορία των επόμενων τριών χρόνων (ο 3ετής μέσος ρυθμός αύξησης των EBITDA αυξάνεται στο 5,8% έναντι 0,7% της προηγούμενης πρόβλεψης), λόγω βελτίωσης της αποδοτικότητας στην εγχώρια αγορά, καθώς και λόγω χαμηλότερων προβλέψεων για το κόστος των καυσίμων.

Επίσης, στην έκθεσή της η P&K, μετά την πρόσφατη αύξηση του μεριδίου της Attica στις Μινωικές Γραμμές, στο 22,3%, αναλύει ένα ενδεικτικό σενάριο για πιθανή εξοικονόμηση κόστους, σε μια υποθετική ενοποίηση των δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο εταιριών στην Αδριατική. Η ανάλυση της χρηματιστηριακής υποδεικνύει πιθανή αύξηση της αξίας έως και κατά 2 ευρώ ανά μετοχή της Attica Συμμετοχών.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η αύξηση του ποσοστού της Attica στη Minoan Lines, θεωρητικά, θα της επιτρέψει να έχει λόγο στις στρατηγικές αποφάσεις των Μινωικών Γραμμών, ενώ εκτιμά ότι είναι πιθανή και η περαιτέρω απόκτηση μεριδίων στις Μινωικές.

Η μετοχή της Attica Συμμετοχών έκλεισε την Παρασκευή στα 4,30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v