Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ανοδική προσπάθεια

Από τις 14:15, όταν ο Γενικός Δείκτης επαναπροσέγγισε τα χαμηλά ημέρας, δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη μία δεύτερη ανοδική προσπάθεια μείωσης των απωλειών και ει δυνατόν επιστροφής του Δείκτη σε θετικό πρόσημο. Τεχνικά, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 4.440 μονάδων σε συνδυασμό βέβαια με την αποκατάσταση της τάξη στα διεθνή χρηματιστήρια.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Από τις 14:15, όταν ο Γενικός Δείκτης επαναπροσέγγισε τα χαμηλά ημέρας, δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη μία δεύτερη ανοδική προσπάθεια μείωσης των απωλειών και, ει δυνατόν, επιστροφής του Δείκτη σε θετικό πρόσημο.

Αυτό το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή βελτίωση στη σχέση ανοδικών προς πτωτικές, που διαμορφώνεται στο 1 προς 1,5 όμως η μεταβλητότητα παραμένει σε πρωταγωνιστικό ρόλο κι έτσι το ενδιαφέρον δείχνει αμείωτο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Ήδη λίγο μετά τις 14:47 ο Δείκτης επανέκτησε οριακά το θετικό πρόσημο, κυρίως λόγω της επιστροφής στο ”πράσινο” του τίτλου της Εθνικής κι έχοντας σχετικές βοήθειες από Αγροτική, Εμπορική, Κύπρου, Motor Oil, Ελλ. Τεχνοδομική και Coca Cola.

Σε θετικό πρόσημο έχει γυρίσει προς στιγμήν και η συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων, όπου οι συναλλαγές παραμένουν υψηλές και οι εκεί εμπλεκόμενοι δείχνουν να ακολουθούν την αντίδραση της υποκείμενης.

Τεχνικά, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 4.440 μονάδων και βέβαια, αν αποκατασταθεί σχετικά η τάξη και στα διεθνή χρηματιστήρια, να δημιουργηθούν κάποιες πρώτες προϋποθέσεις για ανοδική αντίδραση που προς το παρόν παραμένει άγνωστης διάρκειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v