Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες απώλειες 100 μονάδων στο άνοιγμα

Με απώλειες που έφτασαν το 3,1% και συναλλαγές περίπου 17 εκατ. ευρώ ξεκίνησε η συνεδρίαση. Με τον Γ.Δ. να ”ανακάμπτει”, κάπως, στη συνέχεια, καθώς οι απώλειες περιορίστηκαν στο 2,3%, με το σύνολο όμως των μετοχών να υποχωρεί σημαντικά χαμηλότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σημαντικά χαμηλότερα φαίνεται πως βρίσκονται οι ισορροπίες για τους βασικούς δείκτες, μετά τα πρώτα 30-35 λεπτά της συνεδρίασης.

Το γεγονός ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες που έφτασαν μέχρι και το 3% και τον Γ.Δ. να διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα των 4.250 μονάδων, ενδέχεται να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη συνέχεια.

Μια υποχώρηση που καταγράφηκε στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, με συναλλαγές περίπου 15-17 εκατ. ευρώ, άμεση υποχώρηση του ASE-20 κατά 2,9% προς τις 5.254 μονάδες, λόγω των σημαντικών απωλειών κατά 3,2% του τραπεζικού κλαδικού δείκτη.

Είναι ενδεικτικό πως για τη μετοχή της Εθνικής καταγράφηκε χαμηλή τιμή προς τα 36,7 ευρώ, με συναλλαγές 100.000 τεμαχίων στα πρώτα 5 λεπτά της συνεδρίασης, εν συνεχεία αντέδρασε μέχρι τα 37,20 ωθώντας τον Γ.Δ. προς τις 4.285 μονάδες για να ισορροπήσει στη συνέχεια οριακά υψηλότερα των 37 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, ανάλογη εικόνα σημειωνόταν για το σύνολο των μετοχών του ASE-20, Mid-40, καθώς η Eurobank υποχωρούσε μέχρι τα 26,4 ευρώ, η Κύπρου προς τα 10,46 ευρώ, η Motor Oil στα 18,30 ευρώ, ο ΟΤΕ στα 19,62 ευρώ.

Σημαντικές απώλειες σημειώνονταν για το μεγαλύτερο μέρος του... ταμπλό με τίτλους εταιριών του ομίλου Βιοχάλκο, Μυτιληναίου, Τ.Τ., Αγροτικής, Intracom, Blue Star και πλήθος ακόμη να ξεπερνούν το 2%.

Στις 11:00 ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν στις 4.275 μονάδες (-2,3%), με συναλλαγές 76 εκατ. ευρώ.

Από τις ελάχιστες μετοχές που διασώζονταν, ξεχώριζαν αναμφίβολα το +2,4% της Coca Cola 3E, το +3,8% της Notos (δες σχετικό θέμα για δημόσια πρόταση), η Attica Συμμετοχών και ελάχιστες μετοχές από το υπόλοιπο της αγοράς.

Συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά σημειωνόταν για μετοχές της Microland, Βωβός, Ξυλεμπορία, ΠΕΑ, Frigoglass και ελάχιστων ακόμη περιπτώσεων.

Aπό επιχειρηματικής πλευράς, ελάχιστες οι μέχρι στιγμής ειδήσεις και εξελίξεις, με τη Lavipharm να γνωστοποιεί προς το Χ.Α. τα νεότερα, όσον αφορά στην έγκριση φαρμάκου της από τον ΕΟΦ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v