Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες διευκρινίσεις Ακρόπολις για ΤΕΑΔΥ

Για άδικη επίθεση και συκοφαντικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα και αναφορές στα ΜΜΕ εις βάρος της κάνει λόγο η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή αναφορικά με το θέμα αγοραπωλησιών Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου από το ΤΕΑΔΥ. Στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ουδεμία ζημία έχει υποστεί το ΤΕΑΔΥ από τις συναλλαγές που διενεργήθηκαν μέσω της Ακρόπολις, ενώ τονίζει ότι ουδέποτε λειτούργησε ως διαχειριστής του ΤΕΑΔΥ.

Νέες διευκρινίσεις Ακρόπολις για ΤΕΑΔΥ
Για άδικη επίθεση και συκοφαντικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα και αναφορές στα ΜΜΕ εις βάρος της κάνει λόγο η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή αναφορικά με το θέμα αγοραπωλησιών Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου από το ΤΕΑΔΥ.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της η Ακρόπολις γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Ουδεμία ζημία έχει υποστεί το ΤΕΑΔΥ από τις συναλλαγές που διενεργήθηκαν μέσω της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Αντίθετα, το ΤΕΑΔΥ έχει πραγματοποιήσει υψηλές αποδόσεις της τάξεως του 15% από τα επενδεδυμένα αποθεματικά του, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι τοποθετημένα σε ΟΕΔ όπως επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του προέδρου του (εφημερίδα ”ΕΞΠΡΕΣ”, Παρασκευή 2/3/2007).

Η εταιρία μας ουδέποτε λειτούργησε ως διαχειριστής του ΤΕΑΔΥ, αλλά όλες οι συναλλαγές διενεργήθηκαν κατόπιν εγγράφων εντολών εγκεκριμένων από το Δ.Σ. του ταμείου που αφορούσαν σε συγκεκριμένα ΟΕΔ και ποσότητες, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες εκτέλεσης και ήταν όλες μέσα στο εύρος της ημερήσιας διακύμανσης.

Το δήθεν ”ακριβό” ΟΕΔ σημείωσε σημαντική περαιτέρω άνοδο 12% τον ίδιο μήνα μετά την απόκτησή του, οπότε το ΤΕΑΔΥ είχε τη δυνατότητα να το πουλήσει αποκομίζοντας το σημαντικό αυτό κέρδος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ωφέλεια της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ από τις συναλλαγές που διενήργησε με το ΤΕΑΔΥ ήταν συνολικά μικρότερη του 1%.

Ουδεμία συναλλαγή έχει διενεργηθεί από την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ μέσω παράκτιων (off shore) εταιριών αλλά μέσω κυπριακής θυγατρικής εταιρίας της, η οποία έχει εγκριθεί από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εποπτεύεται από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της για την άδικη επίθεση που έχει δεχτεί και διαβεβαιώνει την πελατεία της ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα φυλασσόμενα σε αυτήν χαρτοφυλάκια και κεφάλαια”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v