Χαμηλωμένοι ρυθμοί σε στενό εύρος διακύμανσης

Σε στενό εύρος διακύμανσης που μόλις μετά βίας ξεπερνά τις 15 μονάδες κινείται μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης, δίνοντας την εντύπωση ότι η Σοφοκλέους έχει χαμηλώσει βηματισμό. ΟΠΑΠ, Cosmote δείχνουν να διακρίνονται από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ Alpha Bank και Πειραιώς καταγράφουν τις πλέον αξιοσημείωτες απώλειες.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με σχετικά χαμηλωμένους ρυθμούς εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση καθώς είναι σχετικά λίγοι οι πρωταγωνιστές από τους δεικτοβαρείς τίτλους και βέβαια είναι ολίγον διάχυτη η επιφυλακτικότητα στις περισσότερες μετοχές της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Με αυτά τα δεδομένα και παρά το γεγονός ότι η εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι ελαφρώς θετική, η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών δείχνει ότι θα εξελιχθεί σε ντέρμπυ με τους ”πράσινους” και ”κόκκινους” τίτλους να εναλλάσσονται συνεχώς στην πρώτη θέση.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE αξιοσημείωτα κέρδη κατορθώνουν να καταγράψουν μόνο Αγροτική, ΟΠΑΠ και Cosmote, ενώ αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι των Πειραιώς και Alpha Bank.

Όλοι οι υπόλοιποι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο, ενώ σαφώς περιορισμένο δείχνει το ενδιαφέρον και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Ο FTSE προσπαθεί να αναρριχηθεί υψηλότερα των 2.515 μονάδων, όμως και σε αυτή την περίπτωση η νευρικότητα είναι έκδηλη, καθώς λείπει ο τίτλος-ηγέτης που θα αναλάβει να διαμορφώσει την τάση.

Χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή και η συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκομένους να μη δείχνουν διαθέσεις αποστασιοποίησης και τουλάχιστον μέχρι στιγμής να ακολουθούν την τάση της υποκείμενης αγοράς.

Από τους όχι πολλούς ημερήσιους πρωταγωνιστές μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν οι: Hitech SNT, Tασόγλου, Μaxim, Παντεχνική, Λούλης, Interfish, Κυριακίδης, Blue Star, ΟΛΠ, Unibrain, Νεώριο Σύρου, Σελόντα και Forthnet.

Με δεδομένο ότι η μέχρι στιγμής ημερήσια διαγραμματική απεικόνιση του Γενικού Δείκτη, παρά το εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης που μετά βίας ξεπερνά τις 15 μονάδες, φανερώνει έκδηλη νευρικότητα, το στοιχείο αυτό προσδίδει ενδιαφέρον για το υπόλοιπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v