Ο Τύπος της Τετάρτης

Η απόρριψη από την κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της πρότασης της ΜΡΒ για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου, η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, οι εξελίξεις στον Alpha και το ενδιαφέρον γαλλικής ασφαλιστικής για τον Φοίνικα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η απόρριψη από την κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της πρότασης της ΜΡΒ για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου, η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, οι εξελίξεις στον Alpha και το ενδιαφέρον γαλλικής ασφαλιστικής για τον Φοίνικα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Τράπεζες: Απέρριψε τη δημόσια πρόταση της Marfin Popular Bank η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, δικαιώνοντας την Τράπεζα Πειραιώς. Η κυπριακή αρχή έκρινε ότι η Marfin ενήργησε κατά παράβαση των κανονισμών, την κάλεσε να αποσύρει την πρότασή της για την Τράπεζα Κύπρου και της επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000 κυπριακών λιρών. Σήμερα αναμένεται η απόφαση και της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το θέμα. Επίσης, σήμερα θα ανακοινώσει η Πειραιώς την ημερομηνία σύγκλησης της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εξαγορά της Marfin.

ΔΕΗ: Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Δημήτρης Μανιατάκης. Η κάθετη πτώση των κερδών της Επιχείρησης και οι τριβές με τον υπουργό Ανάπτυξης φαίνεται ότι οδήγησαν τον κ. Μανιατάκη στην απόφαση να αποχωρήσει. Πρόκειται για την τρίτη παραίτηση στην κορυφή της Επιχείρησης σε λιγότερο από τρία χρόνια. Ο υπουργός Οικονομίας φέρεται να αναζητεί τώρα μάνατζερ από την αγορά, έχοντας εξασφαλίσει και τη συναίνεση του υπουργού Ανάπτυξης. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, ενώ προσωρινά τα καθήκοντα θα ασκεί ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

Τηλεόραση: Φήμες περί παραίτησης του κ. Νίκου Χατζηνικολάου από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Alpha κυκλοφορούν από χθες. Ο ”Ελεύθερος Τύπος” αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες στην ανακοίνωση που θα εκδοθεί σήμερα θα αναφέρεται ότι ο κ. Χατζηνικολάου θα διατηρεί τον τίτλο του προέδρου, αλλά όχι και αυτόν του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ τη θέση αυτή θα αναλάβει ο στενός συνεργάτης του κ. Δ. Κοντομηνά, κ. Η. Σουβατζής.

Φοίνιξ: Νέος διεκδικητής για τον Φοίνικα. Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος Groupama φέρεται να έχει το προβάδισμα στις συζητήσεις με τον μέτοχο του Φοίνικα, την Credit Agricole, και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η έλευση ενός ακόμα ισχυρού παίκτη στην ασφαλιστική αγορά, μετά την πρόσφατη είσοδο της ΑΧΑ, κορυφώνει τις προσδοκίες για ένταση του ανταγωνισμού, γράφει η ”Καθημερινή”.

Ευρωσύμβουλοι: Ενίσχυση της παρουσίας της στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές του Περσικού Κόλπου δρομολογεί η Ευρωσύμβουλοι. Το εγχείρημα, σύμφωνα με την ”Ημερησί, προβλέπει τη συμμετοχή της εταιρίας σε υπό σύσταση joint venture με έδρα το Μπαχρέιν και βασικό αντικείμενο στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

ΟΔΙΕ: Στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την εκμετάλλευση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος προσανατολίζεται η κυβέρνηση, η οποία θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό ενώ ως εναλλακτικό σχέδιο εξετάζεται και η τοποθέτηση πακέτου μετοχών στο Χ.Α. Σύμφωνα με το ”Βήμα”, τελικές αποφάσεις αναμένονται έως τον Απρίλιο.

Οικονομία: Τη δημιουργία επιτροπής συντονισμού των τριών αρχών που εποπτεύουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα (Τράπεζα Ελλάδος, Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) προωθεί το υπουργείο Οικονομίας. Την προεδρία της συντονιστικής επιτροπής θα ασκούν εκ περιτροπής οι τρεις εποπτικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v