Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ΑΧΕ για την αποχώρηση Μανιατάκη

Με ανάμικτα συναισθήματα υποδέχονται οι αναλυτές τη χθεσινή παραίτηση του CEO της ΔΕΗ κ. Μανιατάκη που έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό. ”Υπέρ” HSBC και Marfin, ”κατά” Proton και EFG.

Διχασμένες οι ΑΧΕ για την αποχώρηση Μανιατάκη
Με ανάμικτα συναισθήματα υποδέχονται οι αναλυτές τη χθεσινή παραίτηση του CEO της ΔΕΗ κ. Μανιατάκη που έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό.

Ως μερική ανακούφιση μπορεί να εκληφθεί από την αγορά η αποχώρηση του κ. Μανιατάκη από τη ΔΕΗ, επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η HSBC, αναφερόμενη στις προσδοκίες για ταχύτερη αναδιάρθρωση ή ακόμα και φιλικότερη τιμολογιακή πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης στο μέλλον. Λέγοντας αυτά, αναφέρει η χρηματιστηριακή, η προοπτική και των δύο αυτών παραγόντων παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη ειδικά όσο προσεγγίζουμε τις εθνικές εκλογές.

Στο ίδιο περίπου κλίμα κινείται και το σχόλιο της Marfin Analysis, η οποία αναφέρει πως αν και η αποχώρηση Μανιατάκη θα μπορούσε να σημάνει κάποια ανησυχία για το κατά πόσον θα εφαρμοστεί τελικά το σχέδιο αναδιάρθρωσης, ταυτόχρονα εγείρει ελπίδες για υιοθέτηση πιο ριζικών πρακτικών διοίκησης.

Από την πλευρά της η Proton χαρακτηρίζει αρνητικό το γεγονός, καθώς όπως επισημαίνει θα σημάνει πιθανότατα καθυστέρηση στο νέο business plan της Επιχείρησης.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η Eurobank Securities, η αβεβαιότητα αναφορικά με τον διάδοχο του κ. Μανιατάκη και ο χρόνος που θα χαθεί από την όλη διαδικασία θα είναι αρνητικά για την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v