Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετριάζονται οι πιέσεις

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο καθώς, πλην Cosmote και Motor Oil, ελάχιστες είναι οι βοήθειες από τους υπόλοιπους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους. Συνεχίζεται η ”μάχη εντυπώσεων” στους εμπλεκόμενους στις πρόσφατες δημόσιες προτάσεις τίτλους, ενώ στο 1 προς 1,6 διαμορφώνεται η μέχρι στιγμής αναλογία μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Οι μέχρι στιγμής κινήσεις στο τραπεζικό ταμπλό αναλώνονται στη δημιουργία εντυπώσεων, όσον αφορά στους εμπλεκόμενους τίτλους στις τελευταίες δημόσιες προσφορές (κανείς άλλος δεικτοβαρής τραπεζικός τίτλος μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχει διαθέσεις σημαντικής ανοδικής κίνησης).

Από τους υπόλοιπους τίτλους του FTSE 20 για μία ακόμη συνεδρίαση ξεχωρίζει η μετοχή της Motor Oil, συνεπικουρούμενη από την Cosmote, ενώ απλώς θετική μεταβολή καταγράφουν Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Intralot, Τιτάν, Folli Follie και από τους τραπεζικούς τίτλους αυτός της Eurobank.

Με βάση αυτά θεωρείται περίπου φυσιολογική η κίνηση του Γενικού Δείκτη μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, καθώς από τις μετοχές του FTSE 20 απώλειες μεγαλύτερες του 2% σημειώνουν ΔΕΗ και Coca Cola, αξιοσημείωτες απώλειες ο τίτλος της Τράπεζας Κύπρου και αρνητική μεταβολή Alpha Bank, Αγροτική, Εθνική, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Περιορισμένο το ενδιαφέρον και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ο αριθμός των μετοχών που καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 5% λίγο πριν από τη συμπλήρωση 4 ωρών συνεδρίασης να είναι μόλις 5, και συγκεκριμένα για μία ακόμη συνεδρίαση η Hitech SΝT, ο προνομιούχος τίτλος του Εμπορικού Δεσμού, η Intrakat που επιδεικνύει ανοδικές διαθέσεις από την αρχή της συνεδρίασης, ο προνομιούχος τίτλος της ΑΕΓΕΚ και το Κτήμα Λαζαρίδη.

Το πρώτο τεχνικό ζητούμενο που ήθελε τον FTSE 20 να διατηρείται υψηλότερα των 2.215 μονάδων φαίνεται να επιτυγχάνεται, καθώς αν και υποχώρησε σημαντικά χαμηλότερα επανέκαμψε και κινείται σχετικά υψηλότερα από το επίπεδο αυτό.

Στο 1 προς 1,6 η μέχρι στιγμής αναλογία των ανοδικών - πτωτικών μετοχών, που όμως δεν αποκλείεται να βελτιωθεί σημαντικά αν η εικόνα του Γενικού Δείκτη πείσει ότι αυτός μπορεί αργά αλλά σταθερά να αναρριχηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Περίπου ίδια εικόνα με αυτήν της υποκείμενης και στην αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκομένους ελαφρώς πιο συγκρατημένους (όσον αφορά στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης) απλώς να ακολουθούν την κίνηση του αντίστοιχου δείκτη.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης, ο τζίρος κρίνεται ικανοποιητικός καθώς ξεπερνά τα 215 εκατ. από τα οποία τα 10,2 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ η γενικότερη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς δεν αποκλείει η συνέχεια να είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v