Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Τι βλέπει για 5 ελληνικές τράπεζες

Η EFG Eurobank αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές (top picks) της Deutsche Bank με κριτήριο τους ρυθμούς ανάπτυξης, σύμφωνα με έκθεση (12/01) του διεθνούς οίκου για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Δείτε τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για Εθνική, Alpha, Πειραιώς, Κύπρου και EFG International.

Deutsche Bank: Τι βλέπει για 5 ελληνικές τράπεζες
Η EFG Eurobank αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές (top picks) της Deutsche Bank με κριτήριο τους ρυθμούς ανάπτυξης, σύμφωνα με έκθεση (12/01) του διεθνούς οίκου για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η Ελλάδα αποτελεί μία από τις ελκυστικότερες χώρες για τον τραπεζικό κλάδο καθώς παρουσιάζει ισχυρό ρυθμό αύξησης των χορηγήσεων στη λιανική αλλά και στις καταθέσεις.

Ειδικότερα διατηρεί την τιμή–στόχο των 32 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της εισηγμένης, επισημαίνει το ισχυρό δίκτυο της τράπεζας στις χώρες της ΝΑ. Ευρώπης και τη δυναμική της Eurobank.

Για την EFG International θέτει τιμή–στόχο τις 47 ελβετικές λίρες με σύσταση ”hold”, ενώ εκτιμά ότι το business model της τράπεζας αποδίδει καρπούς.

Σε ό,τι αφορά την Αγροτική Τράπεζα η τιμή–στόχος διατηρείται στα 4,15 ευρώ με σύσταση ”hold”. Παράλληλα εκτιμά ενίσχυση του μεριδίου στη λιανική λόγω του εκτεταμένου δικτύου της τράπεζας και της ευρείας καταθετικής βάσης.

Αναφορικά με την Alpha Bank επαναδιατυπώνει την τιμή–στόχο των 30 ευρώ με σύσταση ”buy” και υπογραμμίζει ότι η τράπεζα έχει ενισχύσει το μερίδιο αγοράς τόσο στα στεγαστικά όσο και στα καταναλωτικά δάνεια.

Για την Τράπεζα Πειραιώς επαναδιατυπώνει την τιμή–στόχο των 28 ευρώ και τη σύσταση ”buy”, ενώ προβλέψει ότι θα καταγράψει τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης των EPS μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, λόγω της ωρίμανσης του δικτύου της.

Εξάλλου, διατηρεί την τιμή–στόχο των 43 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας εκφράζοντας θετική άποψη για το εκτός Ελλάδος δίκτυο της τράπεζας αλλά και την ισχυρή καταθετική βάση που διαθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v