Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα υψηλά με επιλεκτικό ενδιαφέρον

Ακολουθεί τη θετική εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων η Σοφοκλέους, έστω και αν λείπουν οι ”εντυπωσιακές βοήθειες” από τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους. Ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη για Ελληνική Τεχνοδομική και Motor Oil, ενώ σε νέο ιστορικό υψηλό κινούνται Πειραιώς και Τράπεζα Κύπρου. Πιέσεις στις μετοχές του ομίλου Marfin.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεχίζεται η θετική εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ από κοντά φαίνεται να ακολουθεί και η Σοφοκλέους έστω και αν η εικόνα στους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους είναι περίπου μικτή.

Από εκεί και χαμηλότερα σχετικά περιορισμένος είναι ο αριθμός των ημερήσιων πρωταγωνιστών, καθώς μέχρι στιγμής οι κινήσεις των αγοραστών δείχνουν απόλυτα επιλεκτικές.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους και πλην της Ελληνικής Τεχνοδομικής, εδώ και λίγη ώρα δείχνει να πλασάρεται στους διακριθέντες η μετοχή της Motor Oil, συνεχίζουν να κινούνται σε νέα ιστορικά υψηλά Πειραιώς και Κύπρου, όπως και με αξιοσημείωτα κέρδη Αγροτική και Cosmote.

Σε απλά θετική μεταβολή Alpha Bank, Εθνική, Βιοχάλκο και πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος η μέχρι στιγμής κίνηση για την Intralot.

Επίσης, όσον αφορά στο τραπεζικό ταμπλό, συνεχίζονται οι πιέσεις σε Marfin Popular, Marfin Investment Group και σε μετοχές της Εγνατίας Τράπεζας, όμως η μέχρι στιγμής προσφορά φαίνεται να αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα, μη δημιουργώντας έντονους κραδασμούς.

Ο Γενικός Δείκτης αφού έφθασε μέχρι το χαμηλό των 4.606,12 μονάδων, επέστρεψε με θετικό πρόσημο και κινείται λίγο χαμηλότερα των 4.640 μονάδων, ενώ στη συμπλήρωση 4 ωρών συνεδρίασης, η μικτή αξία συναλλαγών φθάνει τα 290 εκατ., από τα οποία τα 10 αφορούν σε ”πακέτα”.

Ελαφρώς ανοδική μέχρι στιγμής συνεδρίαση στην αγορά Παραγώγων, με όχι ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές και τους εμπλεκομένους να περιορίζονται κυρίως σε μετακυλίσεις θέσεων εν όψει της ερχόμενης Παρασκευής.

Παραμένει θετική μέχρι στιγμής η αναλογία μεταξύ ανοδικών-πτωτικών μετοχών που διαμορφώνεται στο 1,2 προς 1, όμως η σχετική επιφύλαξη μάλλον δεν δίνει σε πολλούς τίτλους τον ρόλο του ημερήσιου πρωταγωνιστή.

Έτσι, από τις μετοχές με θετικό πρόσημο ξεχωρίζουν Hitech SNT, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Δομική Κρήτης, Γενική Εμπορίου, Altec, Νεοχημική, Sciens, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Κρι-Κρι, Χαλκόρ, Τέρνα, Reds, Νηρέας, Σαράντης, Παντεχνική και βέβαια ο εντυπωσιακός Μυτιληναίος που με εντυπωσιακή ευκολία πέρασε υψηλότερα και των 33 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v