Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτόφωτη (σήμερα) η Σοφοκλέους

Παρά τη μάλλον ουδέτερη εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, η Σοφοκλέους κινείται υψηλότερα ιδίαις δυνάμεσι, καθώς οι εμπλεκόμενοι στην παρούσα φάση εκτιμούν ότι κυοφορούνται εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και όχι μόνο. Σημαντικά κέρδη για Alpha Bank, Εθνική, Ελληνική Τεχνοδομική, Eurobank και νέο ιστορικό υψηλό μέχρι στιγμής για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Εκτός διαπραγμάτευσης 5 τραπεζικοί τίτλοι.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Περίπου αναμενόμενη ανοδική κίνηση, με τη Σοφοκλέους να σκαρφαλώνει υψηλότερα ιδίαις δυνάμεσι, εν μέσω μάλλον ουδέτερου διεθνούς κλίματος, τουλάχιστον όσον αφορά στην εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με το ενδιαφέρον στο Χ.Α. να πλατειάζει όλο και περισσότερο.

Έτσι, ενώ οι πιθανολογούμενες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο δίνουν ”καύσιμα” στον Γενικό Δείκτη για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα, σημαντικό ενδιαφέρον εμφανίζουν και άλλες επιμέρους μετοχές, με αποτέλεσμα η σχέση ανοδικών-πτωτικών μετοχών 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης να διαμορφώνεται στο περίπου 3 προς 1.

Από το τραπεζικό ταμπλό και για όσες μετοχές τελούν υπό διαπραγμάτευση, ασφαλώς και ξεχωρίζουν τα κέρδη της Alpha Bank που ξεπερνούν το 3%, η κίνηση σε νέο ιστορικό υψηλό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και τα κέρδη που είναι μεγαλύτερα του 2% για Αγροτική, Εθνική και Proton Bank, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Eurobank.

Από εκεί και πέρα, για μία ακόμα συνεδρίαση ο κατασκευαστικός κλάδος δείχνει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με την Ελληνική Τεχνοδομική να κινείται μέχρι στιγμής με κέρδη μεγαλύτερα του 3%, εντυπωσιακή για μία ακόμα συνεδρίαση η Παντεχνική, οι φήμες στέλνουν ακόμα υψηλότερα την Αθηνά, ενώ σχετική κινητικότητα παρουσιάζουν και οι τίτλοι των Δομική Κρήτης και Μηχανικής.

Από τους υπόλοιπους επιμέρους τίτλους, ξεχωρίζει για μία ακόμα συνεδρίαση η Kego, αυξάνει συναλλαγές και κέρδη η Γενική Εμπορίου, καθώς έχουν εμφανιστεί εντολές αγορών σημαντικού ειδικού βάρους, ακόμα υψηλότερα ο Κούμπας και η Σάνυο σε περίπου παράλληλη ανοδική κίνηση, δεύτερη μέρα σχετικής κινητικότητας για την Κρι-Κρι, ενώ σχετικά αυξημένες συναλλαγές μέχρι στιγμής δίνει και η Olympic Catering, μετά την ανακοίνωση σημαντικής συμφωνίας με την British Airways, ενώ ο Μυτιληναίος δείχνει να ξεπερνά με σχετική ευκολία και τα 32 ευρώ.

Τεχνικά ζητούμενο είναι το κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 4.612 μονάδων, κάτι το οποίο θα ενδυναμώσει την ανοδική τάση και θα επιτρέψει κίνηση προς τις 4.670 μονάδες.

Εντυπωσιακά ανοδική συνεδρίαση μέχρι στιγμής και στην αγορά Παραγώγων, έστω και αν δεν συνοδεύεται από ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές και τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν κέρδη σαφώς μεγαλύτερα από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v