Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώρα για κατοχύρωση κερδών

Περίπου αναμενόμενη η μέχρι στιγμής πτωτική εικόνα της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους που διεξάγεται εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος. Σημαντικές πιέσεις στον τίτλο της Τρ. Κύπρου, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Πειραιώς κ. Σάλλα, σύμφωνα με τις οποίες η Πειραιώς θα ρευστοποιήσει τη συμμετοχή της εν ευθέτω χρόνω.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Περίπου αναμενόμενη δείχνει μέχρι στιγμής η εξέλιξη στη συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς συμπληρώθηκαν τα πρώτα 35 λεπτά και τόσο ο FTSE όσο και ο Γ.Δ. βρίσκονται κοντά στο χαμηλό ημέρας, ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται περίπου στο 1 προς 7.

Ελάχιστοι οι μέχρι στιγμής διακριθέντες, ενώ αντίθετα πολλές μετοχές καταγράφουν αξιοσημείωτες απώλειες, κυρίως λόγω του ότι οι αγοραστές σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση έχουν τραβηχτεί χαμηλότερα και όχι γιατί καταγράφονται κινήσεις πανικού.

Από τις μετοχές του FTSE είναι ενδεικτικό ότι με θετικό πρόσημο διασώζεται ο τίτλος της ΕΛΤΕΧ.

Ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές, οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στη μετοχή της Τρ. Κύπρου (μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Πειραιώς κ. Μ. Σάλλα ότι η Πειραιώς θα ρευστοποιήσει τη συμμετοχή της εν ευθέτω χρόνω).

Απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφουν Αlpha Bank, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Folli Follie.

Πτωτική δείχνει και η μέχρι στιγμής συνεδρίαση στην αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκόμενους να ακολουθούν την επικείμενη, διατηρώντας τις μικρές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης του πρώτου μήνα.

Ελάχιστοι οι μέχρι στιγμής θετικοί διακριθέντες. Και από αυτούς ξεχωρίζουν ο εντυπωσιακός για μία ακόμη συνεδρίαση Βαρβαρέσος και η μετοχή της Rainbow, η οποία δίνει αναμενόμενη αντανακλαστική αντίδραση, μετά τα εντυπωσιακά χθεσινά κέρδη της Apple στη Wall Street.

Τεχνικά θα πρέπει ο FTSE σε κάθε περίπτωση να διακρατήσει τις 2.470-67 μονάδες, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οδηγείται προς την επόμενη ζώνη στήριξης, που οριοθετείται μεταξύ 2.454 και 2.446 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v