Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήρθε η ώρα του... Mid 40

Σταθερά πάνω από τις 4.600 μονάδες επιμένει να διαμορφώνεται ο Γ.Δ. Έχοντας ξεπεράσει τον... σκόπελο της πρόσκαιρης διόρθωσης των ξένων αγορών, και με ικανό μέρος της ρευστότητας, που κερδήθηκε τις τελευταίες ημέρες, να μεταφέρεται προς τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Στο προσκήνιο Blue Star, Vivartia, ΜΕΤΚΑ, Υγεία, Σιδενόρ κ.λπ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

H σκυτάλη δείχνει να περνά και πάλι σε επιλεγμένες μετοχές του μεσαίου χώρου.

Μετά την αρχική απαραίτητη υπεραντίδραση μετοχών σηματωρών του FTSE-20 που έφεραν τον Γ.Δ. στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, μέρος της ρευστότητας περνά και πάλι προς επιλεγμένους τίτλους του MID-40 και του SC-80.

Αυτό είναι ορατό, καθώς ο MID-40 ενισχυόταν κατά 1% (στις 14:13) έναντι οριακών απωλειών (-0,06%) για τον FTSE-20.

Ο Γ.Δ. συντηρούνταν οριακά πάνω από τις 4.600 μονάδες, οι συναλλαγές προσέγγιζαν τα 280 εκατ. ευρώ, ενώ για περίπου 100 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν στο πράσινο.

Μέχρι στιγμής πρωταγωνιστούν μετοχές εταιριών που υποστηρίζονται από αναλύσεις διορατικών χρηματιστηριακών (και αναλυτών) με ενδεικτικότερη την περίπτωση της Blue Star.

Η θυγατρική του ομίλου Attica Συμμετοχών, μετά τη θετική προσέγγιση της Πειραιώς – ΣΙΓΜΑ Χρηματιστηριακής (την ανάλυση πραγματοποιεί ο Γ. Μινάρδος) ενισχύεται κατά 5,1%, διαμορφώνεται στα 3,32 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 1,1 εκατ. ευρώ.

Στην κορυφή, από πλευράς απόδοσης, συνεχίζει η μετοχή του Βαρβαρέσου, ακολουθεί στο 0,78 ευρώ η μετοχή της ΑΕΓΕΚ και στο 1,16 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται στη μετοχή της ΜΕΤΚΑ (αξίας περίπου 3,3 εκατ. ευρώ), καθώς ο όμιλος Μυτιληναίου παρουσιάζεται με άλλους οχτώ ελληνικούς ομίλους στη διημερίδα της ODDO στη Λιόν, από αύριο μέχρι και την Παρασκευή. Τους εννέα ελληνικούς ομίλους (13 επιχειρήσεις) παρουσιάζει στη γαλλική πόλη η Proton Bank.

H διάθεση μειοψηφικών ποσοστών της Σιδενόρ, σε τιμές μακράν υψηλότερα των 6,5 ευρώ, όπου είχε πραγματοποιηθεί το placement για τη θυγατρική της Βιοχάλκο, φέρνει υψηλότερα τη μετοχή και συγκεκριμένα στα 8,7 ευρώ.

Από τις θυγατρικές του ομίλου, θα πρέπει να προσεχθούν τόσο η Χαλκόρ, η αποτίμηση της οποίας διαμορφώνεται σε επίπεδο... ελκυστικό για ιδιωτική διάθεση μειοψηφικού πακέτου (κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες), όσο και τα εμφανώς υποτιμημένα Ελληνικά Καλώδια (με μονοψήφιο P/E).

Aυξημένες συναλλαγές και στις μετοχές των εταιριών νοσηλευτικών μονάδων, με το Υγεία να έχει, κατά την εκτίμησή μας, τον πρώτο λόγο στις ήδη δρομολογημένες εξελίξεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο... απεγκλωβισμός της μετοχής του Σαράντη από τα 8,5 ευρώ, καθώς και αυτός ο όμιλος παρουσιάζεται στη διημερίδα της Λιόν τις επόμενες δύο ημέρες.

Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε πως η συνεδρίαση εξελίσσεται ακριβώς όπως αναμενόταν, δηλαδή ενδιαφέρουσα.

Αυτό γιατί η ελληνική αγορά ”φλερτάρει” με ένα ακόμη θετικό ”κλείσιμο” (όχι πως έχει και τόση σημασία το πρόσημο), έχοντας ξεπεράσει την πρόσκαιρη διόρθωση των ξένων χρηματιστηρίων και ακολουθώντας ψύχραιμα το σημερινό ανοδικό ”γύρισμά” τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v