Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Φρένο” ψυχραιμίας στον καλπασμό

Σε στενό εύρος ξεκίνησε η διακύμανση του Γενικού Δείκτη και του FTSE 20 σε μια εμφανή προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πράγματα. Στα 55 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών στις 11:10, με αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Αγροτικής και της Marfin, που από πλευράς τραπεζών συγκέντρωναν μεγάλο μέρος από τον τζίρο και το επενδυτικό ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητικά με μικρή ανοδική αντίδραση διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στη Σοφοκλέους, μετά το εντυπωσιακό σερί των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων, είναι εμφανής η διάθεση να... ηρεμήσουν τα πράγματα.

Αυτό μέχρι στιγμής αποτυπώνεται στο στενό εύρος διακύμανσης που για τον Γενικό Δείκτη δεν ξεπερνά τις 10 μονάδες και για τον FTSE 20 τις περίπου 7 μονάδες.

Θα έλεγε κανείς πως μετά τις 10:50 προς τις 11:10 (που δινόταν η αναφορά), ο Γενικός Δείκτης παρουσίαζε εικόνα... ατάραχη πέριξ των 4.605 μονάδων (0,08%), με τους FTSE 20, Mid 40 και SC 80 κατά 0,10% υψηλότερα.

Η αξία των συναλλαγών δεν ξεπερνούσε τα 55 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 6,5 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες πράξεις και συναλλαγές.

Μέχρι τις 11:10 ο μεγαλύτερος τζίρος διαμορφωνόταν στη μετοχή της Marfin Popular Bank (8,8 εκατ. ευρώ), στην Αγροτική (4,9 εκατ. ευρώ), σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΤΤ και Πειραιώς, ενώ αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες για νέο placement στη Σιδενόρ.

Για ακόμη μία συνεδρίαση συνεχίζονταν οι αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Coca Cola 3E (31,44 ευρώ), αντιδρούσε προς τα 19,56 ευρώ η Motor Oil, ενώ συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σημειώνονταν στις μετοχές του Τιτάνα, της Κύπρου, της ΔΕΗ και της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Η μετοχή της Αγροτικής εμφάνιζε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τον κλάδο, με 3,5% στα 4,32 ευρώ. Ακολουθούσαν με μικρά κέρδη Κύπρου, Alpha Bank και βεβαίως ο όμιλος Marfin.

Από πλευράς απόδοσης, καθώς η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφωνόταν στο περίπου 1 προς 1,5, ξεχώριζαν οι μετοχές του Βαρβαρέσου στο 1,07 ευρώ, της Ξυλεμπορία στα 2,90 ευρώ, των Λούλη, Χατζηιωάννου, Αγροτικής, Marfin, Υγείας, Μηχανικής και ορισμένων ακόμη τίτλων.

Στις 11:15 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν περίπου 3-4 μονάδες υψηλότερα των 4.600 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v