Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η έναρξη της δημόσιας πρότασης της ΕΤΕ για την εξαγορά του υπόλοιπου 44% της Finansbank, οι εξελίξεις στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ και το ενδιαφέρον της ΤΙΜ για είσοδο στη σταθερή τηλεφωνία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η έναρξη της δημόσιας πρότασης της ΕΤΕ για την εξαγορά του υπόλοιπου 44% της Finansbank, οι εξελίξεις στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ και το ενδιαφέρον της ΤΙΜ για είσοδο στη σταθερή τηλεφωνία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Εθνική Τράπεζα: Ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει 22 ημέρες η δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας προς τους μετόχους μειοψηφίας της Finansbank για την εξαγορά ποσοστού της τουρκικής τράπεζας, πέραν του 46% που ήδη βρίσκεται στην κατοχή του ελληνικού ομίλου. Η δημόσια πρόταση πραγματοποιείται στην τιμή των 4,14 δολαρίων ανά 10 μετοχές.

ΟΤΕ: Προθεσμία έως το τέλος Φεβρουαρίου δίνει η κυβέρνηση στους συμβούλους αποκρατικοποίησης προκειμένου να ολοκληρώσουν τις επαφές τους με τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους για τον ΟΤΕ. Στη συνέχεια και ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτών των επαφών, αλλά και των πολιτικών εξελίξεων, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα αποφασίσει εάν θα εκχωρήσει ποσοστό του ΟΤΕ σε στρατηγικό επενδυτή ή εάν θα προχωρήσει σε placement.

Εμπορική Τράπεζα: Ανεπίσημες επαφές, εντός και εκτός συνόρων, για το ενδιαφέρον της αγοράς στο ενδεχόμενο πώλησης της Φοίνιξ Metrolife Εμπορική διενεργούνται από την Εμπορική Τράπεζα τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα συνεργάζεται ήδη με γνωστή ξένη εταιρία συμβούλων, που διενεργεί επαφές στο εξωτερικό.

ΔΕΗ: Στον έλεγχο του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού ΑΧΑ περιήλθε ποσοστό που προσεγγίζει το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Οι μετοχές της Επιχείρησης περιήλθαν στην ΑΧΑ, όταν η τελευταία εξαγόρασε τον ασφαλιστικό όμιλο Winter THUR, ο οποίος κατείχε άμεσα και έμμεσα συνολικό ποσοστό πάνω από το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ προσαρμοστικότητα, κινητικότητα και επανακατάρτιση των εργαζομένων, αντί της εφαρμογής προγραμμάτων αθρόας εθελούσιας εξόδου, προτείνει η διοίκηση της ΔΕΗ ως διέξοδο για την κάλυψη των νέων αναγκών σε προσωπικό αλλά και σε ειδικότητες που επιφέρει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.

ΤΙΜ: Για είσοδο της ΤΙΜ στη σταθερή τηλεφωνία κάνει λόγο η ”Ημερησία”. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ΤΙΜ έχει στείλει σε τέσσερις τουλάχιστον εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας προσκλήσεις προκειμένου να υποβάλουν προσφορές, ώστε να επιλέξει αυτή με την οποία θα συνεργαστεί. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόκειται μεταξύ άλλων για τις Vivodi, FORTHnet, Tellas, κ.ά.

ΕΒΖ: Στην πρόσληψη συμβούλου για την οργάνωση του project που αφορά στη μετατροπή των ζαχαρουργείων Λάρισας και Ξάνθης σε εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης προχωρεί η ΕΒΖ, ενώ ταυτόχρονα εξετάζει το σενάριο συνεργασίας με ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή στον τομέα των βιοκαυσίμων αναφέρει η ”Ημερησία”.

Γαλακτοβιομηχανία: Στις 7 Μαρτίου (αντί στις 8 Φεβρουαρίου που είχε οριστεί αρχικά) θα συνεδριάσει η ολομέλεια της επιτροπής για να εξετάσει την υπόθεση του καρτέλ στην αγορά γάλακτος, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός του Απριλίου.

Αρτοποιία: Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων αρτοποιίας ζητά η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, καθώς εκτιμά ότι σε βασικά του σημεία θίγει τα συμφέροντα των 15.000 βιοτεχνών αρτοποιών, ενώ ταυτόχρονα αφήνει μεγάλα περιθώρια στους αρτοβιομήχανους, στα σούπερ μάρκετ καθώς και στους εισαγωγείς κατεψυγμένης ζύμης να εισβάλουν επιπλέον στην ελληνική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v