Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε στις πέντε ανοδικές στη Σοφοκλέους

Συνεχίζει ανοδικά ακάθεκτος ο Γενικός Δείκτης που έκλεισε σε υψηλά 80 μηνών, όμως, όπως στη συνεδρίαση της Παρασκευής έτσι και σήμερα το κόκκινο χρώμα υπερτερούσε στο ταμπλό. Νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο για Κύπρου, Πειραιώς, Marfin και Cosmote.

του Α. Αναγνωστόπουλου

”Πενταρέ” ανοδικών συνεδριάσεων για το Γενικό Δείκτη και κλείσιμο σε υψηλό 80 μηνών σε μία συνεδρίαση περίπου ίδια με αυτήν της Παρασκευής, καθώς ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας, όμως η υπεροπλία των πτωτικών μετοχών έναντι των ανοδικών είναι τουλάχιστον εμφανής.

Είναι γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση ήταν τουλάχιστον δύο ταχυτήτων, με την υψηλή κεφαλαιοποίηση (+1,02%) να ωθεί το Γενικό Δείκτη σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ενώ συνεχίστηκαν οι κινήσεις καταγραφής κερδών σε μεσαία (-0,03%) και πολύ περισσότερο σε μικρή κεφαλαιοποίηση (-1,13%).

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά το τεχνικό μέρος θεωρείται τουλάχιστον θετικό το κλείσιμο του FTSE υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 2.500 μονάδων, ενώ σε περίπτωση που διασπαστούν ανοδικά οι 2.520 μονάδες θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η κίνηση προς την επόμενη ζώνη αντίστασης που οριοθετείται μεταξύ 2.552 και 2.560 μονάδων.

Από τις μετοχές του FTSE που οι περισσότερες βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξεχώρισαν οι Κύπρου, Πειραιώς, Marfin Group, Cosmote λόγω καταγραφής νέου ιστορικού υψηλού, αλλά και ο τίτλος της Coca Cola λόγω σημαντικών ημερήσιων κερδών (+3,58%).

Από εκεί και πέρα, κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων για Αγροτική, Cosmote, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, αξιοσημείωτα κέρδη για Eurobank, Κύπρου, θετικό πρόσημο για Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, Τιτάνα και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Εμπορικής και Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και αρνητικό πρόσημο για Intralot, Motor Oil, Folli-Follie και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο Γενικός Δείκτης αν και βρέθηκε κατ’ αρχήν με αρνητικό πρόσημο, μετά τις 10:45 κινήθηκε μόνιμα στο πράσινο και έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4.602,33 μονάδες, με κέρδη 0,93%, ενώ ο τζίρος σημαντικά αυξημένος ξεπέρασε τα 428 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 38,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ανοδική συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων, όμως οι εκεί εμπλεκόμενοι φάνηκαν περισσότερο συγκρατημένοι, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης να γράψουν κέρδη σαφώς λιγότερα από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη και έτσι διατηρήθηκαν οι μικρές υποτιμήσεις.

Θα μπορούσε να ήταν σαφώς καλύτερη η τελική εικόνα με 90 ανοδικές μετοχές έναντι 161 πτωτικών, ενώ η σχετική επιφυλακτικότητα επέτρεψε μόλις σε 10 τίτλους να καταγράψουν κέρδη μεγαλύτερα του 6%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, εξίσου εντυπωσιακή και σήμερα η εικόνα της Marfin Popular Bank που συμπαρέσυρε ανοδικά την Marfin Group και Εγνατία, εντυπωσιακός σε κέρδη και σήμερα ο Βαρβαρέσος, αξιοσημείωτα κέρδη με μικρή αύξηση των συναλλαγών για την Άλφα Γκρίσιν, και πάλι στο επίκεντρο της κινητικότητας η Kego, αξιοσημείωτα κέρδη για την Revoil, ενώ κινητικότητα επέδειξαν οι Παΐρης, Κανάκης, Ξυλεμπορία και FORTHnet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v