Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Η EFG κορυφαία τραπεζική επιλογή

Σύσταση ”overweight” θέτει για τις ελληνικές τράπεζες το 2007 η Deutsche Bank σε έκθεση (4/1) για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, ενώ ως κορυφαία εγχώρια επιλογή ξεχωρίζει τη Eurobank. O διεθνής οίκος θέτει τιμή – στόχο τα 32 ευρώ με σύσταση ”buy” για τη μετοχή της ελληνικής τράπεζας.

Deutsche Bank: Η EFG κορυφαία τραπεζική επιλογή
Σύσταση ”overweight” θέτει για τις ελληνικές τράπεζες το 2007 η Deutsche Bank σε έκθεση (4/1) για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, ενώ ως κορυφαία εγχώρια επιλογή ξεχωρίζει τη Eurobank.

O διεθνής οίκος θέτει τιμή – στόχο τα 32 ευρώ με σύσταση ”buy” για τη μετοχή της ελληνικής τράπεζας, ενώ εκτιμά ότι το τρέχον έτος η Eurobank θα συνεχίσει να ευνοείται από την αύξηση του ρυθμού των χορηγήσεων στην εγχώρια αγορά.

Παράλληλα επισημαίνει την ανάπτυξη της τράπεζας στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και εκτιμά ότι τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στη εκεί δεν αντανακλώνται στην τιμή της μετοχής.

Στα βασικά ρίσκα για την EFG Eurobank,= η Deutsche Bank αναφέρει τους συνηθισμένους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας, όπως ο πιστωτικός κίνδυνος και η ρευστότητα. Επίσης, εκτιμά οτι η EFG Eurobank είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στους μακροοικονομικούς κινδύνους των αναδυόμενων αγορών.

Για τις ευρωπαϊκές τράπεζες,= η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι ελληνικές και μεγάλες ισπανικές τράπεζες είναι το καλύτερο play όσον αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, όπως και το private banking.

Οι τράπεζες της Αυστρίας και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης είναι ήδη πλήρως αποτιμημένες, ενώ οι μακροοικονομικές αστάθειες θα ”συγκρατήσουν” τις τουρκικές τράπεζες.

Για τη Βρετανία εκτιμά ότι οι εμπορικές τράπεζες θα αποτελέσουν τους ”outperformers-έκπληξη” στις αρχές του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v