Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το ενδεχόμενο υποβολής νέας πρότασης από την Τράπεζα Πειραιώς για την Τράπεζα Κύπρου, τα σχέδια της Intralot για είσοδο στην ισπανική αγορά, τα ασφαλιστικά μέτρα της Αλουμίνιον της Ελλάδος κατά της ΔΕΗ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το ενδεχόμενο υποβολής νέας πρότασης από την Τράπεζα Πειραιώς για την Τράπεζα Κύπρου, τα σχέδια της Intralot για είσοδο στην ισπανική αγορά, τα ασφαλιστικά μέτρα της Αλουμίνιον της Ελλάδος κατά της ΔΕΗ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Τράπεζα Πειραιώς: Ο όμιλος της Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθει στο θέμα της στρατηγικής συμμαχίας με την Τράπεζα Κύπρου, μέσω νέας βελτιωμένης πρότασης, η οποία όμως δεν αναμένεται να διαφέρει ως προς τον βασικό κορμό του κοινού μέλλοντος των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων. Από το μέτωπο της Κύπρου, αναφέρει η εφημερίδα, τηρείται σιγή ιχθύος και πηγές από τη Λευκωσία υποστηρίζουν ότι η πολιτική ηγεσία της Κύπρου κλίνει προς τη διατήρηση της αυτονομίας του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου.

Intralot: Μετά την Ιταλία, η Intralot σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά της Ισπανίας, γράφει το ”Βήμα”. Προσφάτως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να προκηρύξουν διαγωνισμό με αντικείμενο τις πρώτες άδειες για πρακτορεία στην περιοχή της ισπανικής πρωτεύουσας και, σύμφωνα με πληροφορίες, η Intralot θα διεκδικήσει τις άδειες.

Εν τω μεταξύ, εντός των επόμενων 45 ημερών αναμένεται οι τουρκικές αρχές να ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους για το κατά πόσο η ανάθεση της τουρκικής λοταρίας στην Inteltek (κοινοπραξία της Intralot με την Turkcell) το 2003 ήταν νόμιμη.

ΟΠΑΠ: Ολοκληρώνεται η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών στον διαγωνισμό εκσυγχρονισμού, ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ, του ΟΠΑΠ, ο οποίος στις 29 Ιανουαρίου αναλαμβάνει και τη διαχείριση του ”Πάμε Στοίχημα”, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

ΔΕΗ: Η ΔΕΗ ενημέρωσε τις χρηματιστηριακές αρχές ότι η συμμετοχή της ΑΧΑ, μέσω της εταιρίας AXA Investment Managers και της αμερικανικής AllianceBernstein, έχει αυξηθεί στο ποσοστό του 5,04% του μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης.

Εξάλλου, χθες έγινε γνωστό πως η Αλουμίνιον της Ελλάδος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΗ όσον αφορά στην αλλαγή της τιμής του ρεύματος που χρησιμοποιεί στην παραγωγική του διαδικασία.

Σοφοκλέους: Να κριθούν ένοχοι οι έξι από τους έντεκα κατηγορουμένους στην υπόθεση χειραγώγησης μετοχών κατά την περίοδο Μαρτίου-Σεπτεμβρίου 1999, που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, πρότεινε ο εισαγγελέας κ. Π. Αθανασίου.

Πετρέλαιο: Κλιμακώνεται η σύγκρουση Ρωσίας - Λευκορωσίας, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί για δεύτερη ημέρα η ροή πετρελαίου προς Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Ουκρανία. Οι τιμές του πετρελαίου ωστόσο συνεχίζουν να υποχωρούν, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών.

ΜΕΒΓΑΛ: Μετά τη συνεργασία που πραγματοποίησαν πρόσφατα DIA και Vivartia και η ΜΕΒΓΑΛ προχωρεί σε δυναμικό άνοιγμα στην αγορά των private label. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η εταιρία συμφώνησε με την αλυσίδα Carrefour για την παραγωγή private label προϊόντων στον τομέα της γιαούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v