Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετοχές-”φούσκες”: Η εισήγηση του εισαγγελέα

Με το σκεπτικό ότι από την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία ότι είχαν ουσιαστικό ρόλο στις αποφάσεις που σύμφωνα με την κατηγορία ζημίωσαν τους επενδυτές, ο εισαγγελεύς Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου ζήτησε από το τριμελές Πλημμελειοδικείο όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις μετοχές-”φούσκες”, την αθώωση των χρηματιστών Ηλία Τσοτάκου, Κώστα Αρνόκουρου, Αθανάσιου Λιάγγου, Χρυσής και Στέλλας Στέγγου.

Μετοχές-”φούσκες”: Η εισήγηση του εισαγγελέα
της Εύας Καραμανώλη

Με το σκεπτικό ότι από την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία ότι είχαν ουσιαστικό ρόλο στις αποφάσεις που σύμφωνα με την κατηγορία ζημίωσαν τους επενδυτές, ο Eισαγγελεύς Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου ζήτησε από το Tριμελές Πλημμελειοδικείο όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις μετοχές-”φούσκες”, την αθώωση των Ηλία Τσοτάκου, Κώστα Αρνόκουρου, Αθανάσιου Λιάγγου, Χρυσής και Στέλλας Στέγγου.

Αντίθετα, ο Eισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας οι Γιώργος Μπατατούδης, βασικός μέτοχος της Intersat, Σπύρος Τασόγλου, βασικός μέτοχος της Τασόγλου Delonghi, Δημήτρης Ράνιος, σύμβουλος επιχειρήσεων, και Ηλίας Μπογδάνος, πρόεδρος της Active Επενδυτικής.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι κατηγορούμενοι φέρονται ως υπεύθυνοι για πώληση πακέτων μετοχών την περίοδο Μαρτίου - Σεπτεμβρίου 1999 σε τιμή διαφορετική από την πραγματική τους αξία, με αποτέλεσμα να παραπλανηθούν και να ζημιωθούν επενδυτές που τις είχαν αγοράσει.

Από τις κατηγορίες έχουν απαλλαγεί οι επιχειρηματίες Κώστας Στέγγος (Τεχνική Ολυμπιακή) και Παναγιώτης Πανούσης (ΑΤΤΙΚΑΤ), καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή ένσταση δεδικασμένου που υπέβαλαν οι συνήγοροί τους, επικαλούμενοι παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες οι επιχειρηματίες είχαν αθωωθεί για το ίδιο αδίκημα.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ στις απολογίες τους όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν ζημιώθηκαν επενδυτές από τις δικές τους ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως το Μονομελές Πλημμελειοδικείο είχε κρίνει ένοχους 13 κατηγορουμένους, επιβάλλοντας ποινές τριών έως πέντε ετών και συνολική χρηματική ποινή 550.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v