Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακόπηκε το ανοδικό σερί των 8x8

Πτωτική κίνηση τόσο για Δείκτη όσο και για το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό που διέκοψε το ανοδικό σερί 8 ανοδικών συνεδριάσεων για το Γενικό Δείκτη και δημιούργησε ελαφρώς μεγαλύτερες πιέσεις σε τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης. Σαφώς μειωμένο το ενδιαφέρον όσον αφορά στην αναζήτηση περαιτέρω ”επενδυτικών ευκαιριών”. Δεν έλειψε η καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών για Πειραιώς, Κύπρου και Marfin FG.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Μετά από 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για το Γενικό Δείκτη η σημερινή συνεδρίαση έδωσε σχετική διόρθωση η οποία όμως για ένα σημαντικά μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό έχει ξεκινήσει αρκετές μέρες πριν.

Η διαφορά με τις προηγούμενες συνεδριάσεις είναι πως η σημερινή έδωσε πολύ λιγότερους θετικούς πρωταγωνιστές και αντίθετα πολύ περισσότερους αρνητικούς, ενώ σημαντικός αριθμός μετοχών κατέγραψε απώλειες που πέρασαν τις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Από εκεί και πέρα και καθαρά από τεχνικής απόψεως δείχνει σχετικά πιθανό το σενάριο μικρής περαιτέρω διόρθωσης ιδιαίτερα αν συνεχιστεί η μεταβλητότητα- νευρικότητα που δείχνουν οι μεγάλες διεθνείς αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες στηρίξεις για το Γενικό Δείκτης στις 4.580-75, 4.560, 4.530 και η εξαιρετικά ισχυρή στη ζώνη 4.504-4.480 μονάδες. Οι αντιστάσεις στις 4.610-25, 4.630 και 4.670 μονάδες, ενώ κλείσιμο υψηλότερα των 4.670 μονάδων θα δώσε επιταχυνόμενη ανοδική κίνηση.

Πτωτική συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων με τους εκεί εμπλεκόμενους να ακολουθούν ουσιαστικά την υποκείμενη διατηρώντας τις μικρές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE, με αξιοσημείωτα κέρδη για μία ακόμα συνεδρίαση, ο τίτλος της Αγροτικής Τράπεζας, ακόμα μεγαλύτερα κέρδη που ξεπέρασαν τις 2 ποσοστιαίες μονάδες για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά βέβαια την παράσταση φάνηκε να κλέβουν οι Πειραιώς και Κύπρου και λόγω κερδών και λόγω κλεισίματος σε νέο ιστορικό υψηλό.

Με απλά θετικό πρόσημο, Ελληνική Τεχνοδομική και Intralot και αμετάβλητος ο τίτλος της Βιοχάλκο.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες σε πρωταγωνιστές των προηγούμενων συνεδριάσεων όπως Cosmote, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Με διαθέσεις διόρθωσης από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά η μετοχή της Folli Follie και αρνητική μεταβολή για Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελλ. Πετρέλαια, Motor Oil και Τιτάνα.

Ο Γενικός Δείκτης παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με μάλλον ανοδικές διαθέσεις και έφτασε μέχρι τις 4.609,92 μονάδες από εκεί και πέρα επέδειξε έντονη νευρικότητα, υποχώρησε μέχρι το χαμηλό των 4.574,39 και με συνεχείς διακυμάνσεις έκλεισε στις 4.584,23 με απώλειες 0,39%, ενώ ο τζίρος διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας τα 464 εκατ. από τα οποία τα 53,6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Περίπου αντίστοιχη των προηγούμενων συνεδριάσεων η τελική εικόνα, με 85 ανοδικούς τίτλους έναντι 190 πτωτικών και 17 μετοχές με απώλειες μεγαλύτερες των 5 ποσοστιαίων μονάδων.

Όσον αφορά τους λίγους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές ξεχώρισαν οι Βαρβαρέσος (ίσως η εντυπωσιακότερη σε ταχύτητα και απόδοση κίνηση), Hitech S&P (δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση με σαφή αύξηση των συναλλαγών), Περσεύς, Λούλη (με ανοδικές διαθέσεις από την αρχή της συνεδρίασης), Τασόγλου (συνεχίζει να κινείται ανάλογα των φημών), Blue Star (μετά τη θετική έκθεση της Πειραιώς που δίνει τιμή στόχο τα 4 ευρώ), Centric, Vivartia, Σιδενόρ (μετά το ”πακέτο” 1.597.528 μετοχών στα 8,18 ευρώ), ΜΕΤΚΑ (φήμες για επικείμενη είδηση) Άλφα Γκρίσιν (αυξάνει σταδιακά συναλλαγές και κέρδη) και ForthNet (συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις)

Τέλος, από το τραπεζικό ταμπλό ξεχώρισε η νεώτερη ανοδική κίνηση της MPB που έστειλε σε νέο ιστορικό υψηλό τη μετοχή της Marfin Financial Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v