Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική ΑΧΕ: Αυξάνεται η προσφορά στις 4.600

Υπαρκτό θεωρεί τον κίνδυνο μιας μεγαλύτερης διορθωτικής κίνησης για τον Γ.Δ. η Εμπορική ΑΧΕ, καθώς όπως παρατηρεί ααυξάνεται η προσφορά πέριξ των 4.600 μονάδων. Ως ενδεδειγμένη επενδυτική συμπεριφορά θεωρεί την ”αμυντική επενδυτική στρατηγική με αυξημένη ρευστότητα”.

Εμπορική ΑΧΕ: Αυξάνεται η προσφορά στις 4.600
Υπαρκτό θεωρεί τον κίνδυνο μιας μεγαλύτερης διορθωτικής κίνησης για τον Γ.Δ. η Εμπορική ΑΧΕ, παρά την ανοδική αντίδραση της αγοράς. Όπως αναφέρει σε τεχνική της ανάλυση η Εμπορική ΑΧΕ (12/1/2007), η αγορά εμφανίζεται ιδιαίτερα ”νευρική” στην προσπάθεια υπέρβασης των 4.600– 4.615 μονάδων.

Οι επόμενες συνεδριάσεις ίσως αποδειχτούν καθοριστικές, ειδικά αν αποτύχει και η δεύτερη προσπάθεια απορρόφησης της αυξημένης προσφοράς που εμφανίζεται κατά την προσέγγιση της ευρύτερης περιοχής των 4.600 μ.

Οι διεθνείς χρηματιστηριακοί δείκτες εμφανίζονται εξίσου ”νευρικοί” τις τελευταίες εβδομάδες, εμφανίζοντας προσωρινή αδυναμία διάσπασης κρίσιμων επιπέδων αντίστασης (π.χ. Dax στις 6.700 μ.), κινούμενοι σε περιορισμένο εύρος τιμών χωρίς ξεκάθαρη τάση.

Βραχυπρόθεσμα ο Γ.Δ. βρίσκεται σε φάση αυξημένης μεταβλητότητας πέριξ των 4.500 μονάδων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εμπορικής, η συμπεριφορά του Γ.Δ. στις τελευταίες συνεδριάσεις ενίσχυσε τον σημαντικό ρόλο της αντίστασης των 4.600 μ. για την τάση που θα διαμορφωθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Αν διασπαστεί η προαναφερόμενη αντίσταση ανοδικά, με παράλληλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών, ”ανοίγει ο δρόμος” προς την επόμενη ζώνη αντίστασης των 4.750 μ. – 4.800 μ. Το σενάριο αυτό σύμφωνα με τις τρέχουσες τεχνικές ενδείξεις δύσκολα θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, εάν δεν υπάρξει επιτάχυνση της ανοδικής τάσης στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Στην αντίθετη περίπτωση που ο Γ.Δ. εμφανίσει αδυναμία υπέρβασης των 4.600 μ. υπάρχουν δύο σενάρια: α) ο Γ.Δ. εισέρχεται σε φάση παλινδρόμησης μεταξύ των 4.600 μ. και 4.460 μ. για αρκετές συνεδριάσεις, κατοχυρώνοντας την περιοχή των 4.500 μ. και αναμένει την ”ωρίμανση” των συνθηκών (ξένες αγορές, νέα επιχειρηματικά deals κ.ά.) για τη νέα σημαντική κίνηση ή β) κινείται πτωτικά, υποχωρώντας χαμηλότερα από το πρόσφατο χαμηλό των 4.488 μ., προς τα επίπεδα στήριξης των 4,400 μ. και 4.340 μ.

Οποιαδήποτε πρόβλεψη βραχυπρόθεσμα θεωρείται παρακινδυνευμένη, καθώς δεν έχει σημειωθεί ακόμη διάσπαση σημαντικής στήριξης, αλλά η συνολική τεχνική εικόνα των μεσοπρόθεσμων τεχνικών δεικτών εμφανίζουν την αγορά να διατηρείται σε υπεραγορασμένες περιοχές τιμών. ”Για το άμεσο μέλλον θα υιοθετούσαμε ”αμυντική επενδυτική στρατηγική-αυξημένη ρευστότητα”, τουλάχιστον μέχρι να σημειωθεί ξεκάθαρη ανοδική διάσπαση των κοντινών αντιστάσεων (με σημαντικό όγκο συναλλαγών) σε δεικτοβαρείς μετοχές (ιδιαίτερα σε ΟΤΕ, EUROBANK, ALPHA BANK, COCA COLA)” αναφέρει η Εμπορική.

Περιοχές στήριξης εντοπίζονται στις 4.488, 4.460, 4.400 και 4.340 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v