Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυλώνες ανόδου τράπεζες - κατασκευές

Συνεχίζεται το θετικό κλίμα, το οποίο το διαμορφώνουν οι τελευταίες εξαγγελίες του ομίλου Marfin, η επιλεκτική κινητικότητα στον κατασκευαστικό κλάδο μετά την έκθεση της Citigroup και βέβαια η αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s. Όμως μετά τις 14:00 ο Γ.Δ. έχει υποχωρήσει σημαντικά από το υψηλό ημέρας, αναγκάζοντας αρκετούς τίτλους να παραδώσουν μέρος των κερδών τους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεχίζει να κινείται θετικά ο Γ.Δ., όμως από τις 13:50 και μετά έχει παρουσιάσει σημαντικότατη υποχώρηση σε μία περίπου κάθετα πτωτική κίνηση, αδειάζοντας ένα αξιοσημείωτο μέρος των κερδών του και βέβαια σε αυτό ακολουθούν και αρκετοί επιμέρους τίτλοι, που δείχνουν σταδιακά να απομακρύνονται από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά.

Βεβαίως, το κλίμα παραμένει ακόμη θετικό, όμως οι προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις έχουν κάνει περισσότερο ευάλωτη την ψυχολογία των εμπλεκομένων και στο πρώτο ενδοσυνεδριακό γύρισμα αρκετοί είναι αυτοί που προχωρούν σε ρευστοποιήσεις.

Πάντως, αρκετοί τίτλοι του κατασκευαστικού κλάδου (μετά την έκθεση της Citigroup), του τραπεζικού κλάδου (μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της Marfin) και βέβαια η έκθεση της Moody’s που αναβαθμίζει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν ένα αξιοπρόσεχτα θετικό κλίμα, έστω και αν η έντονη μεταβλητότητα δείχνει να είναι παρούσα.

Μάλιστα σταδιακά αρκετοί τίτλοι του FTSE έχουν επιστρέψει σε αρνητικό πρόσημο, όπως Πειραιώς, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Folli Follie, ενώ αμετάβλητοι προς στιγμήν δείχνουν οι τίτλοι των ΔΕΗ, Coca Cola, Cosmote.

Θετικά κινείται και η συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων, με τους εμπλεκομένους να προσπαθούν να μαντέψουν τη βραχυπρόθεσμη τάση και να δείχνουν προς το παρόν περισσότερο επιφυλακτικοί.

Ικανοποιητική έστω και αν ενδοσυνεδριακά ήταν η καλύτερη, η αναλογία ανοδικών – πτωτικών που διαμορφώνεται περίπου στο 2,5 προς 1, ενώ από τους επιμέρους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν για ακόμη μία συνεδρίαση o Τασόγλου, όπως και η United Texteils, ενώ αξιοσημείωτη κινητικότητα παρουσιάζουν Rainbow, Mηχανική, Μινωικές, Veterin, ΟΛΘ, Αθηνά, Πήγασος και βέβαια οι τίτλοι του ομίλου Marfin.

Τεχνικά, ζητούμενο είναι στη χειρότερη περίπτωση ο δείκτης να εξασφαλίσει κλείσιμο υψηλότερα των 4.534 μονάδων ή ακόμη καλύτερα υψηλότερα των 4.562 μονάδων, τις οποίες είχε υπερκαλύψει ενδοσυνεδριακά, αλλά τώρα βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v