Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: ”Buy” για 4 εγχώριες κατασκευαστικές

Σύσταση ”buy” θέτει για τις μετοχές της ΕΛΤΕΧ, της Μηχανικής, της JP Άβαξ και της ΓΕΚ η Citigroup σε ανάλυσή της (10/1) για τον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο μέσω της οποίας ξεκινά την κάλυψη των εισηγμένων.

Citigroup: ”Buy” για 4 εγχώριες κατασκευαστικές
Σύσταση ”buy” θέτει για τις μετοχές της ΕΛΤΕΧ, της Μηχανικής, της JP Άβαξ και της ΓΕΚ η Citigroup σε ανάλυσή της (10/1) για τον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο (”At Inflexion Point”) μέσω της οποίας ξεκινά την κάλυψη των εισηγμένων.

Αναλυτικότερα ο διεθνής οίκος θέτει για την ΕΛΤΕΧ τιμή – στόχο τα 10,6 ευρώ, για τη Μηχανική (κοινή) τα 5,25 ευρώ, για την J&P Άβαξ τα 7,26 ευρώ και για τη ΓΕΚ τα 9,83 ευρώ.

Επιπλέον θέτει σύσταση ”hold” για τη μετοχή της Τέρνα με τιμή – στόχο τα 13,1 ευρώ.

Η Citigroup επιλέγει την ΕΛΤΕΧ ως κορυφαία επιλογή στον κλάδο λόγω της ελκυστικής αποτίμησης και των θετικών καταλυτών, ενώ η Μηχανική συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αλλά και με περισσότερο ρίσκο περιθώριο ανόδου, λόγω των δραστηριοτήτων του real estate στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εταιριών αλλά και οι επενδύσεις στο real estate, την ενέργεια και σε λοιπές δραστηριότητες στηρίζουν τις προβλέψεις για μέση ετήσια αύξηση των κλαδικών κερδών κατά 30%, την περίοδο 2006-08.

Για την ΕΛΤΕΧ εκτιμά ότι η μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή θα τρέξει με ρυθμό 22% την περίοδο 2006-09, θεωρεί ότι το 60% των κερδών θα προέλθει από τις κατασκευαστικές δραστηριότητες του ομίλου, ενώ υπογραμμίζει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο που βρίσκεται στο ύψος-ρεκόρ των 3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα εκτιμά ότι περαιτέρω περιθώρια ανόδου θα μπορούσαν να προέλθουν από πιθανή εξαγορά μιας εγχώριας κατασκευαστικής, αναφέροντας την Παντεχνική ως ενδεχόμενο ”υποψήφιο”.

Σε ό,τι αφορά τη Μηχανική, εκτιμά ότι το 80% της αύξησης των κερδών τα προσεχή έτη θα προέλθει από τις δραστηριότητες στο real estate και το 15% από το κατασκευαστικό κομμάτι.

Για την ΤΕΡΝΑ προβλέπει πως έως το 2009 θα διαθέτει παραγωγική δυνατότητα ισχύος 350MW από τα αιολικά πάρκα, επισημαίνοντας παράλληλα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και το ασαφές ρυθμιστικό περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις. Παράλληλα αναφέρει ότι η ΤΕΡΝΑ θα συμβάλλει κατά 70% στην αύξηση των EPS της ΓΕΚ.

Αναφορικά με την J&P Άβαξ, εκτιμά ότι η μέση ετήσια αύξηση των EPS της περιόδου θα κυμανθεί στο 26% την περίοδο 2006-09, ενώ η ανάπτυξη θα στηριχτεί στις κατασκευές αλλά και στο κομμάτι από τα έργα παραχώρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v