Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι νέες μετοχές των εταιριών Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Intralot, Inform Π. Λύκος και Profile που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών. Ανακοίνωση εθνικού και εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή από την ΕΣΥΕ.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Εταιρικές πράξεις

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 155.080 νέες κοινές ονομαστικέ μετοχές της ΤΙΤΑΝ, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock option plan) από 54 συνολικά δικαιούχους, ανώτερα στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών, με τιμή διάθεσης μετοχής: α)14,68 ευρώ για 46.600 μετοχές και β) 2,00 ευρώ για 108.480 μετοχές. Το σύνολο των μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 76.916.244 κοινές ονομαστικές και 7.568.960 (ΠΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης 2,00 ευρώ.

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 95.420 νέες (KO) μετοχές της εταιρίας INFORM Π. ΛΥΚΟΣ, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock options) από το προσωπικό της εταιρίας (συνολικά 262 άτομα), σε τιμή διάθεσης μετοχής 0,82 ευρώ. Από την ίδια ημερομηνία το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 20.403.484 κοινές ονομαστικές μετοχές.

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 157.500 νέες (KO) μετοχές της εταιρίας PROFILE, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock options) από μέλη του Δ.Σ. και στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών (συνολικά 22 άτομα), σε τιμή διάθεσης μετοχής 1,53 ευρώ. Από την ίδια ημερομηνία το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 11.910.000 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,45 ευρώ.

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 12.940 νέες (KO) μετοχές της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών από 4 συνολικά δικαιούχους, ανώτερα στελέχη, τόσο της εταιρίας, όσο και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών, με τιμή διάθεσης μετοχής: 9,68 ευρώ για 9.500 μετοχές και 6,97 ευρώ για 3.440 μετοχές. Από την ίδια ημερομηνία το σύνολο των μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 305.635.185 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης 2,18 ευρώ.

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 975.181 νέες (KO) μετοχές της εταιρίας ΙΝΤΡΑΛΟΤ, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock options) από τα μέλη Δ.Σ., τα στελέχη και το προσωπικό της εταιρίας (συνολικά 75 άτομα), σε τιμή διάθεσης 2,935 ευρώ ανά μετοχή για 18.836 νέες μετοχές και τιμή διάθεσης 10,00 ευρώ ανά μετοχή για 956.345 νέες μετοχές. Από την ίδια ημερομηνία το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 78.793.961 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,37 ευρώ εκάστης.

* Από σήμερα λήγει το Ομόλογο Ελληνικού Δημοσίου έκδοσης 11/1/2002 (5ετούς διάρκειας) και διαγράφεται από το ΟΑΣΗΣ.

Διάφορα

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, θα συναντηθεί στις 12:00 με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη.

* Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, βρίσκεται στο Παρίσι, όπου πραγματοποιεί ομιλία στα μέλη του συμβουλίου του ΟΟΣΑ σχετικά με το αναπτυξιακό πρότυπο και τις προτεραιότητες της χώρας στον τομέα της ενέργειας. Ο κ. Σιούφας θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, κ. Angel Gurría. Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, κ. Gurría, θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του υπουργού Ανάπτυξης. Τον υπουργό Ανάπτυξης συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Νίκος Στεφάνου, και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου.

* O υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββας Τσιτουρίδης, πραγματοποιεί στις 10:00 π.μ. επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ. Μετά τη σύσκεψη η πολιτική ηγεσία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του εθνικού και εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή (Δεκέμβριος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

Αγγλία

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών (Νοέμβριος).

- Βιομηχανική παραγωγή (Νοέμβριος).

Ευρωζώνη

- Ανακοίνωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v