Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η αύξηση κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ από τη Marfin Financial Group, οι προτάσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ για πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ και για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι εξελίξεις στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ και οι αποφάσεις της Τράπεζας Πειραιώς για την Τράπεζα Κύπρου είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η αύξηση κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ από τη Marfin Financial Group, οι προτάσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ για πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ και για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι εξελίξεις στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ και οι αποφάσεις της Τράπεζας Πειραιώς για την Τράπεζα Κύπρου είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Marfin: Εντυπωσιακή αύξηση κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ –τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην ελληνική αγορά- αποφάσισε η Marfin Financial Group. Η διοίκηση του ομίλου, υπό τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία ισχυρή εταιρία που θα πραγματοποιεί επενδύσεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, έχοντας τη συνδρομή του Dubai Financial Group, το οποίο σκοπεύει να καταστήσει την Ελλάδα κέντρο των επενδυτικών δραστηριοτήτων του. Μετά την κεφαλαιακή ενίσχυση η εταιρία θα έχει τη δυνατότητα επενδύσεων της τάξης των 15 δισ. ευρώ. Προτιμώμενοι τομείς επενδύσεων του αραβικού fund είναι η υγεία, η πληροφορική, ο τραπεζικός και ο τουριστικός κλάδος.

ΔΕΗ: Ριζοσπαστικές προτάσεις για την πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ απηύθυνε χθες προς την κυβέρνηση ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Δημήτρης Μανιατάκης, θέτοντας για μία ακόμα φορά θέμα αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Πρότεινε διαφοροποίηση των αμοιβών με βάση την ατομική παραγωγικότητα και πλήρως αξιοκρατικά κριτήρια και κατέκρινε την με ενιαίο τρόπο αναπροσαρμογή των μισθών. Παράλληλα, τόνισε τα σοβαρά προβλήματα που εγκυμονούν για τις ΔΕΚΟ τα συστήματα προσλήψεων, ενώ ζήτησε οι προσλήψεις και οι μετακινήσεις προσωπικού να γίνουν στις ΔΕΚΟ εξίσου ανταγωνιστικές με τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες.

ΟΤΕ : Το ενδεχόμενο εκχώρησης –υπό προϋποθέσεις- του συνόλου της διοίκησης του ΟΤΕ θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία μετόχων με τον νέο στρατηγικό εταίρο που θα επιλεγεί για τον Οργανισμό, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”. Σήμερα η συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Επικοινωνιών με τους συμβούλους αποκρατικοποίησης.

Εν τω μεταξύ, η ηγεσία του ΟΤΕ διέψευσε το σενάριο συγχώνευσης του Οργανισμού με την Telekom Austria. Το σενάριο αυτό είδε χθες το φως της δημοσιότητας σε αυστριακή εφημερίδα.

Τράπεζα Πειραιώς: ”Δεν απασχολεί την Τράπεζα Πειραιώς η υποβολή νέας πρότασης για την Τράπεζα Κύπρου”, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς, κ. Μιχάλης Σάλλας, με αφορμή τη φημολογία περί επικείμενης βελτιωμένης προσφοράς προς την Τράπεζα Κύπρου, συμπληρώνοντας ότι ”εν ευθέτω χρόνω η τράπεζα θα ρευστοποιήσει το πακέτο των μετοχών της Κύπρου, με τρόπο που θα μεγιστοποιεί το όφελος των μετόχων της”.

ΟΛΠ: Επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ στο επιβατικό λιμάνι από ιδιωτικά κεφάλαια επιδιώκει να προσελκύσει ο ΟΛΠ, αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία του και αναμορφώνοντας την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η περιοχή από την Παγόδα, στην Ακτή Μιαούλη, έως τον μόλο Κράκαρη. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οργανισμός μελετά τη δυνατότητα προκήρυξης ενός και μόνο διαγωνισμού που θα περιλαμβάνει την αναμόρφωση ολόκληρου του επιβατικού λιμανιού από έναν ανάδοχο ή κοινοπραξία με τη μορφή της παραχώρησης.

ΕΒΖ: Προσπάθεια περαιτέρω περικοπής των εξόδων με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας των χρηματοοικονομικών της θέτει άμεσα σε εφαρμογή η ΕΒΖ. Προς την κατεύθυνση αυτή, αναφέρει η ”Ημερησία”, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό που σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά σε 150 άτομα.

Αλουμύλ: Η Ρωσία, οι παρευξείνιες χώρες και οι αγορές του Περσικού Κόλπου αποτελούν τις νέες αγορές στις οποίες πρόκειται να εισέλθει μέσα στο 2007 ο όμιλος Αλουμύλ Μυλωνάς. Σύμφωνα με πληροφορίες της ”Καθημερινής”, τα στελέχη του ομίλου και ο πρόεδρος της επιχείρησης έχουν καταλήξει στο είδος της επένδυσης που θα υλοποιήσουν στις προαναφερόμενες αγορές, ενώ στόχος του κ. Μυλωνά είναι το επόμενο διάστημα οι εξαγωγές του ομίλου να ξεπεράσουν το 70% του συνολικού τζίρου.

ΟΠΑΠ: Μέχρι τον Ιούνιο θα ανακοινωθεί το όνομα του νικητή του τεχνολογικού διαγωνισμού του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Β. Νειάδας, σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού τεχνολογικής αναβάθμισης, στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρίες G-Tech, Scientific Games και Intralot.

Κρι-Κρι: Πολύ κοντά σε συμφωνία για την τοποθέτηση των προϊόντων γιαουρτιού που παράγει, στα ράφια της αλυσίδας Σκλαβενίτη, βρίσκεται η γαλακτοβιομηχανία Σερρών Κρι-Κρι, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v