Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι επιδόσεις των ΑΚ της Κύπρου ΑΕΔΑΚ στο 2006

Εξαιρετικές αποδόσεις παρουσίασαν τα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η Κύπρου ΑΕΔΑΚ κατά το 2006, γνωστοποίησε η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου. Ειδικότερα, τα Α/Κ Κύπρου Ελληνικό Δυναμικό Μετοχικό και το Κύπρου Ελληνικό Μικτό Εσωτερικού κατέλαβαν αντίστοιχα τη δεύτερη και την έβδομη θέση.

Οι επιδόσεις των ΑΚ της Κύπρου ΑΕΔΑΚ στο 2006
Εξαιρετικές αποδόσεις παρουσίασαν τα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η Κύπρου ΑΕΔΑΚ κατά το 2006, γνωστοποίησε η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου.

Ειδικότερα, τα Α/Κ Κύπρου Ελληνικό Δυναμικό Μετοχικό και το Κύπρου Ελληνικό Μικτό Εσωτερικού κατέλαβαν αντίστοιχα τη δεύτερη και την έβδομη θέση στην κατάταξη της κατηγορίας τους, επιτυγχάνοντας αποδόσεις υψηλότερες από τη μέση απόδοση της κατηγορίας τους και ταυτόχρονη αύξηση του ενεργητικού τους.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

* Η κατάταξη του Α/Κ Κύπρου Ελληνικού Δυναμικού Μετοχικού Εσωτερικού παρέμεινε σταθερά υψηλή μεταξύ των 3 καλύτερων Α/Κ από τα 62 Α/Κ της κατηγορίας των Μετοχικών Α/Κ Εσωτερικού (όπως και το 2005), ενώ η ετήσια απόδοσή του ήταν κατά 19,02% υψηλότερη από τη μέση απόδοση της κατηγορίας των Μετοχικών Α/Κ Εσωτερικού. Την τριετία 31/12/03 – 31/12/06, το Α/Κ Κύπρου Ελληνικό Δυναμικό Μετοχικό Εσωτερικού παρουσίασε απόδοση 97,19%. Παράλληλα, όσον αφορά την εξέλιξη του ενεργητικού του, κατά το 2006 παρουσίασε αύξηση 330,87%, και διαμορφώθηκε σε 19,9 εκ. ευρώ στο τέλος του έτους.

* Το Α/Κ Κύπρου Ελληνικό Μετοχικό Α/Κ Εσωτερικού παρουσίασε απόδοση της τάξης του 22,75% για το 2006. Η ετήσια απόδοσή του ήταν κατά 2,82% υψηλότερη από την απόδοση του αντίστοιχου δείκτη αναφοράς (Γενικός Δείκτης). Παράλληλα, σε τριετή βάση η σωρευτική απόδοσή του ανήλθε σε 64,48%.

* Η ετήσια απόδοση του Α/Κ Κύπρου Ελληνικό Μικτό Εσωτερικού ήταν κατά 7,59% υψηλότερη του αντίστοιχου δείκτη αναφοράς (Γεν. Δείκτης ΧΑ 40% & 10ετές ΟΕΔ 60%) και κατά 3,51% υψηλότερη από τη μέση απόδοση της κατηγορίας των Μικτών Α/Κ Εσωτερικού. Παράλληλα, στην τριετία, το Α/Κ Κύπρου Ελληνικό Μικτό Εσωτερικού παρουσίασε απόδοση 44,76%.

* Το Α/Κ Κύπρου Ελληνικό Ομολογιακό Εσωτερικού έκλεισε τη χρονιά με απόδοση 0,30%, ενώ σε επίπεδο τριετίας η απόδοση ανήλθε σε 6,18%.

Αναφορικά με την επενδυτική στρατηγική των Α/Κ της Κύπρου ΑΕΔΑΚ, το Μετοχικό Α/Κ επενδύει κυρίως σε επιλεγμένες εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης και συνήθως επιτυγχάνει υψηλότερες αποδόσεις σε περιόδους ανάπτυξης της εγχώριας και διεθνούς οικονομίας, ενώ οι αποδόσεις του Δυναμικού Μετοχικού Α/Κ ευνοούνται από συνθήκες ιδιαίτερα έντονης οικονομικής ανάπτυξης, όπου επιλεγμένες εταιρίες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης συνήθως παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση της κερδοφορίας τους.

Το Μικτό Α/Κ συνδυάζει πολλές μορφές επένδυσης, όπως μετοχές, ομόλογα και προϊόντα χρηματαγοράς που διαφοροποιούνται με στόχο να επιτύχουν κάθε φορά τον κατάλληλο συνδυασμό που θα επιφέρει υψηλές αποδόσεις και διασπορά του επενδυτικού κινδύνου. Το Ομολογιακό Α/Κ επενδύει κυρίως σε μακροχρόνιους τίτλους σταθερού και κυμαινόμενου εισοδήματος εσωτερικού, δημιουργώντας ένα προσεκτικά επιλεγμένο ομολογιακό χαρτοφυλάκιο.

Η απόδοση των αμοιβαίων κεφαλαίων της Κύπρου ΑΕΔΑΚ για το 2006 παρουσιάζεται στον πίνακα που δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v