Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το MIG... απογειώνει τη Σοφοκλέους

Ανοδική αντίδραση, με τη Σοφοκλέους να ξεπερνά τους ρυθμούς των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων οδηγούμενη από το Marfin Investment Group που κινείται σε ιστορικά υψηλά. Η υψηλή κεφαλαιοποίηση ηγείται μέχρι στιγμής στην προσπάθεια διαμόρφωσης θετικού κλίματος και διαθέσεων, ενώ η γενικότερη εικόνα του ταμπλό δείχνει να είναι αντιστρόφως ανάλογη της χθεσινής.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επιθετικότερα των ευρωπαϊκών αγορών κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους σε χαμηλότερα επίπεδα και επιθετικότερη επίσης ανοδική αντίδραση δείχνει να δίνει μέχρι στιγμής, καθώς η γενική εικόνα του ταμπλό είναι αντιστρόφως ανάλογη της χθεσινής.

Διευρυμένο αγοραστικό ενδιαφέρον που ξεκινάει από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και επεκτείνεται και στις χαμηλότερες, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν το τέλος της σημερινής και ίσως και της αυριανής συνεδρίασης, προκειμένου να βγάλουν ”ασφαλέστερα” συμπεράσματα.

Κατ’ αρχάς, είναι ενδεικτικό ότι 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης όλοι οι τίτλοι του FTSE 20 κινούνται με θετικό πρόσημο (πλην της Folli Follie), και μάλιστα αρκετοί από αυτούς και συγκεκριμένα οι Alpha Bank, Cosmote και Ελληνική Τεχνοδομική καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 2%.

Βέβαια, όσον αφορά στο τραπεζικό ταμπλό, ξεχωρίζει η έντονα ανοδική κίνηση των Marfin Popular, Marfin Group (κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά), Εγνατία, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της MFG, ενώ η μόνη μετοχή που παραμένει μέχρι στιγμής στο χθεσινό κλείσιμο είναι αυτή της Τράπεζας Αττικής.

Από τους υπόλοιπους τίτλους, για ακόμα μία συνεδρίαση εντυπωσιακός ο Βαρβαρέσος, επιθετικές αγορές και από εισαγόμενες εντολές για τον τίτλο της Μηχανικής, συνεχίζει υψηλότερα η Rainbow, ενώ ξεχωρίζουν επίσης Kego, Veterin και Axon.

Τεχνικά παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 4.562 μονάδων, τις οποίες καλείται να μετατρέψει από αντίσταση σε στήριξη, προκειμένου να επιβεβαιώσει την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Ανοδική συνεδρίαση αλλά μέχρι στιγμής με συγκρατημένες συναλλαγές και στην αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκομένους να δείχνουν επιφυλακτικότεροι και να διατηρούν τις μικρές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v